Recensies·Recensies van Caro

Baantjer – De Cock en kermis in de hel – “een verhaal met louter verliezers”

Baantjer – De Cock en kermis in de hel

“Een verhaal met louter verliezers”

 

9200000115192648Een oude familievete ligt ten grondslag aan een moord en een bijna-fataal “ongeluk’ op het kermisterrein. De Cock graaft in deze onfortuinlijke familiegeschiedenis om meer slachtoffers te voorkomen.

Baantjer’s ‘De Cock en kermis in de hel’ is deel 86 in de succesvolle serie over rechercheur De Cock van bureau Warmoesstraat.

Na jaren staan twee rivaliserende leden van een kermisfamilie weer allebei met hun attractie op een Amsterdamse kermis op het Westergasfabriekterrein. Tegen de afspraak in, en de oude familievete laait dan ook meteen op. De Cock raakt erbij betrokken als een dode wordt aangetroffen op het kermisterrein. Vermoord, met bij zijn lichaam een tarotkaart. Al snel blijkt een karretje van het reuzenrad onklaar te zijn gemaakt, met nét geen dodelijk gevolg. In het gesaboteerde karretje wordt een tarotkaart gevonden… De Cock duikt in het familieverleden en ontdekt dat achter de vrolijke façade van de
kermis een tragedie schuilgaat die roept om wraak. Hij moet de moordenaar ontmaskeren voor er meer slachtoffers vallen.

Mijn leeservaring:

De laatste jaren ben ik meer en meer fan geworden van de De Cock en zijn collega Vledder. Iedere keer denk ik weer, wat voor zaak kan er nog worden onderzocht door De Cock.

Deze keer een kermis moord. Niet alleen het team van De Cock gaat op onderzoek maar ook een stagiaire, Lotty, die collega Keizer moet assisteren. Zij laat De Cock terug denken aan zijn oude collega Prins, ook onervaren maar uiteindelijk een geweldig rechercheur geworden. Denkt de Cock in het begin wat moet ik met dit meisje, Lotty wordt door haar optreden steeds meer gewaardeerd door de Cock en steeds meer als collega geaccepteerd. Lotty brengt enkele goede ideeën naar voren, maar al met al het wordt het De Cock en zijn team zeker niet makkelijk gemaakt.

 “Het is een gesloten gemeenschap en die vormen tegen de buitenwereld vaak een front, maar wat mij verbaast…”hij zweeg een ogenblik en haalde een hand over zijn bezwete voorhoofd, “… wat mij verbaast is dat blijkbaar niemand heeft opgekeken van zijn dood!”

Wanneer er plots een dame op het bureau verschijnt die de oude rechercheur wil spreken, denkt De Cock eindelijk een doorbraak te kunnen vinden, maar wat de vrouw te vertellen heeft is nog zorgelijker.

“U bent hier niet gekomen zonder een idee. Of om mij alleen maar te vertellen dat Jordi een goede jongen was.” ”Nee. Maar ik heb echt geen idee wie dit Jordi heeft willen aandoen, of waarom hij blijkbaar dood moest.” ”Waarom bent u dan wel gekomen?” “Omdat ik bang ben dat er nog meer slachtoffers gaan vallen.”

De Cock en zijn team moeten vaart zetten achter dit moord onderzoek, want een kermis blijft niet eeuwig op dezelfde plaats en wanneer de kermis wordt opgebroken zullen de kermisexploitanten zich weer verspreiden over Nederland en zal de moord nooit worden opgelost. Een hele lastige zaak voor De Cock en zeker wanneer hoofdcommissaris Buitendam zich ermee gaat bemoeien wordt het een race tegen de klok.

Weer heeft deze de Cock mij enkele heerlijke leesuurtjes bezorgd. Ook al weet je waar het verhaal naar toe gaat, toch was ik weer verrast door de plotwending die het verhaal nam. De Cock en kermis in de hel heeft dit maal enkel verliezers. Deze 86ste Baantjer is weer een Mustread voor de detective lezers onder ons.

Lieve leesgroet Caroline

Een gedachte over “Baantjer – De Cock en kermis in de hel – “een verhaal met louter verliezers”

  1. Ik heb Baantjer alleen nog maar gevolgd op tv. Zag het graag. De boeken zullen mij ook wel aanspreken dan. Zouden deze verhalen ook op tv geweest zijn in Belgie!?

    Outlook voor Android downloaden ________________________________

    Like

Reacties zijn gesloten.