Recensies·Recensies van Moon

Tot de dood – Simone Rozeboom “Een sterk debuut, dat smaakt naar meer”

Tot de dood – Simone Rozeboom

“Een debuut waarin de dreiging lekker oploopt. Hier word ik blij van”

Tot de dood Wanneer Emma haar relatie met de New Yorkse Jerry strand, besluit ze terug te keren naar Nederland. Haar Amerikaanse avontuur, is niet zomaar afgelopen. Op de laatste avond ontmoet ze de prachtige Rick, ze beleeft een one night stand en gaat daarna terug naar Nederland. Een nieuwe start, een nieuw begin, of toch niet?

“Ik stel voor dat je een aantal uur gaat slapen. Als je wakker wordt, begint ons nieuwe leven.”

Simone Rozeboom wist al vroeg dat zij later een boek zou gaan schrijven, in haar tienerjaren schreef zij gedichten en nu komt zij met Tot de Dood, haar debuut, een verhaal vol mysterie en intrigerende karakters, vooral de jonge Amerikaan, Rick zal het bloed onder je nagels vandaan halen. Super neergezet door Simone. Het verhaal heeft een korte aanloop nodig, je bent geboeid maar zit nog niet op het puntje van je stoel, dit verandert wanneer de schuingedrukte stukken in het boek, meer dreiging geven. Hier zal je meer van willen weten!

Juist de schuingedrukte hoofdstukken maken deze thriller.

Een vlot lezend, fijne thriller

Simone Rozeboom, zet met Tot de dood een hele fijne thriller neer, het leest vlot en zij houdt de vaart erin, zeker wanneer de dreiging duidelijk wordt dan raak je geboeid en meer en meer verweven met Emma. Bij mij heeft zij toch wel mijn hart gestolen, een herkenbaar karakter welke het pittig te verduren krijgt in Tot de dood. Simone weet het verhaal goed op te stuwen, er worden naarmate het einde nadert steeds meer tipjes van de sluier gelicht, maar het venijn zit hem in de staart en dit maakt voor mij dit boek tot een heerlijke verrassing een aangename kennismaking met de auteur Simone Rozeboom waar ik zeker meer van lezen wil.

Ben jij een liefhebber van een lekker spannend verhaal, een vlotte thriller welke goed uit de verf komt, waarbij de karakters echt iets met de lezer doen? Dan is Tot de dood zeker iets voor jou. Een sterk debuut waarbij groei nog mogelijk is en je heel benieuwd raakt naar meer van Simone Rozeboom.

Moon Kager