Recensies·Recensies van Moon

De Chocolatiers – Jan Moran “Wat een parel van een boek, wauw”

De Chocolatiers – Jan Moran

“Een liefdesverhaal met een wel speciale uitwerking op de lezer, je smaakpapillen worden op de proef gesteld, het water loopt je in de mond tijdens het lezen van De Chocolatiers.”

9200000114812222.jpg“Een chocoladetruffel had haar lot veranderd. En het was een van Célina’s beste creaties geweest: een zachte, met cacaopoeder besprenkelde truffel gevuld met een ganache van donkere chocolade en framboos en gehuld in een couverture; een dikke laag chocolade die optimaal smolt bij lichaamstemperatuur.”

Wanneer de man van Celina overlijdt, doet de chocolatier uit San Francisco er alles aan om de familie van haar man in Italië bericht te geven van het overlijden van Tony. Ze reist samen met haar zoontje af naar de Italiaanse kust en leert daar de familie van haar man kennen. Al snel blijkt dat er nogal wat mysteries om haar man hangen, wie was de man waarmee ze zo ogenschijnlijk gelukkig getrouwd was? Met deze ontdekking staat het leven van haar en haar zoontje Marco op zijn kop, kan zij het geluk nog vinden?

Verlekkert en wegdromend lezen, dat is iets wat gewaarborgd zit met Jan Moran.

Jan Moran de auteur van historische Romans is niet alleen bedreven in het schrijven van boeken, ook schrijft zij series en is drukdoende in de wereld van retail. Haar ervaring van de geur en verzorgingsprogramma`s komen denk ik persoonlijk wel van pas tijdens haar schrijfproces. Zij weet de lezer met woorden, producten te laten proeven en ruiken. Haar schrijfstijl laat je de chocolade proeven, en de bloesem ruiken, zij weet de lezer op zo`n manier te bespelen dat het water je in de mond loopt. Wat een voortreffelijke eigenschap, wauw. Je proeft de woorden, welke als een explosie van de bladzijdes spat. De zinnen lopen zingend en de woorden zijn zo mooi gekozen, dat dit boek zich mag schalen onder de Mustreads en de Pareltjes.

“Celina scheurde een stukje van het brood af en doopte het in olijfolie voor Marco, die met smaak wisselde tussen antipasta van mozzarella, prosciutto, linguini met basilicumpesto en fijne sperziebonen.”

Het verhaal is naast deze prachtige eigenschappen, ook een heerlijke feel-good roman, je waant je in Italië en voelt de perikelen en de emoties van de karakters. Door het prachtige taalgebruik is dit een van mijn favoriete van 2019, wat een topper.

Wil jij ook genieten van Italië, Chocolade en Romantiek dan is De Chocolatiers een boek dat je niet missen mag. Genieten van de eerste tot de laatste bladzijde.

Moon Kager