Recensie van Elsa·Recensies

Verzwegen trauma – Melissa Skaye “Ik kijk zeker alweer uit naar het volgende VT boek!”

Verzwegen trauma – Melissa Skaye

“Er is een constante spanningsboog aanwezig binnen diverse zaken en verschillende zoektochten.”

  • Auteur: Melissa Skaye
  • Uitgever: LetterRijn
  • Nederlandstalig
  • Paperback
  • 9789491875892
  • oktober 2019
  • 284 pagina’s

Achterflap

Verzwegen traumaIn Hoorn komt een man tot de afgrijselijke ontdekking dat zijn onderbenen zijn geamputeerd, terwijl hij sliep. Hij heeft niets gemerkt en kan zich niets herinneren. De Hoornse rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra worden op de zaak gezet en komen erachter dat dit niet het eerste slachtoffer van amputatie is. Het motief van de dader is moeilijk te achterhalen en er is angst voor meer slachtoffers. Ondertussen krijgen de rechercheurs te maken met een andere zaak, de moord op een negenendertigjarige vrouw.

Elize, de vrouw van paragnost Will de Jager, overleed in 2004. Will heeft nooit in zelfmoord geloofd, zoals wordt beweerd. Sanne, die een relatie met Will heeft, onderzoekt de oorzaak achter de dood van Elize. De waarheid is schokkend. Onbedoeld komt Sanne ook nog eens achter een geheim van Will. Zijn verleden strekt zich uit naar het heden. Met alle gevolgen van dien.

Mijn leeservaring

Tot nu toe ben ik dol op de boeken van Melissa Skaye en tot mijn genoegen kreeg ik Verzwegen Trauma (alweer het zesde deel in de VT-reeks met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol) aangeboden als recensie-exemplaar van LetterRijn. De flaptekst en de griezelige cover doen weer een goed spannend verhaal beloven en toen ik begon met lezen zat ik er dan ook weer zo in.

De structuur van het boek zit goed in elkaar. De hoofdstukken eindigen regelmatig met een cliffhanger waardoor je door wilt lezen, je wilt weten hoe het verder gaat en afloopt. Er is een constante spanningsboog aanwezig binnen diverse zaken en verschillende zoektochten. Hierdoor ben je als lezer automatisch flink mee aan het puzzelen en hoef je je geen moment te vervelen.

“Als schraapsel onder je schoen of jeuk op een plek waar je niet bij kunt komen,…”

Voor mij las het boek prettig, vlot en snel weg. De schrijfstijl van Melissa leest absoluut fijn en draagt bij aan die lezende sneltreinvaart. Toch komen bepaalde gezegdes (zoals bijvoorbeeld “je gezicht is een open boek”) en bewoording herhaaldelijk terug waardoor het ietwat simplistisch overkomt zo hier en daar en voor mij enigszins storend is. Ik vind het persoonlijk prettig als ik niet het gevoel heb dat heb ik net ook al voorbij zien komen. Maar goed, ook ik heb moeite met afwisselende bewoording vinden in bijvoorbeeld mijn recensies.

“Iedereen die naar hem keek zou kunnen denken dat hij van het uitzicht genoot.”

De personages in zowel ‘Verzwegen Trauma’ als in de voorgaande delen vind ik sterk. Naar mijn idee draait het ook grotendeels om de persoonlijke ontwikkeling van o.a. Sanne. Ik vind dit heel fijn om te lezen omdat het vergelijkbaar is met het echte leven en de groei die wijzelf doormaken. Weliswaar op een geheel ander vlak, mede door andere omstandigheden, maar het zorgt wel voor herkenning en een gevoel van verbinding met de hoofdpersonages. Voor mij wordt het zo gemakkelijker om met hen mee te leven.

“Ze ging er goed voor liggen. ‘Vertel! Moet ik er chips bij pakken of zeg ik nu iets heel grofs?”

Ik heb wederom genoten van een verhaal van Melissa Skaye. Die toch weer een origineel geheel neer weet te pennen waarin je alleen maar meer wilt ontdekken over hoe alles in elkaar zit en verrast wordt door plotwendingen. Want iedereen heeft een goede en slechte kant…toch?

Ik kijk zeker alweer uit naar het volgende VT boek!

Lieve leesgroet, Elsa.