#thekobolife·@Kobobooks·Recensies·Recensies van Moon

De verdwenen meisjes uit Parijs – Pam Jenoff “De mix van Verraad, Verzet en Romantiek maken deze #pageturner”

De verdwenen meisjes uit Parijs – Pam Jenoff

“Het verzet, verraad, romantiek en kracht, allemaal ingrediënten die ervoor zorgen dat je deze spannende roman in één ruk wilt uitlezen”

“Maar hoe kon ze uitleggen dat ze de koffer had geopend en erin had gekeken? Laat staan dat ze er iets uit gehaald had wat niet van haar was?”

download (9)Wanneer Grace op weg naar haar werk door Grand Central loopt, het station in New York, struikelt zij over een oude koffer. Ze kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen want wie laat er nu een koffer met kleding en toiletartikelen onder een bankje achter. Was het de bedoeling dat iemand de koffer vond? Naast de persoonlijke bezittingen, bevat de koffer ook een envelop met foto`s, Grace haalt de foto`s uit de koffer en stopt ze in haar tas. De nieuwsgierige Grace wil het verhaal achter de vrouwen op de foto`s ontrafelen. Weet zij de waarheid te vinden?

“Terwijl ze de foto`s bestudeerde kreeg ze plotseling een onaangenaam gevoel”

De Amerikaanse auteur Pam Jenoff, wist mij al eerder te verrassen met haar boek Het weeskind, normaal ben ik geen fan van boeken over de oorlog maar Jenoff heeft zo`n aangename schrijfstijl dat ik dat overboord heb gegooid. Jenoff verteld je het verhaal van drie vrouwen, het verhaal van Eleanor en Marie speelt zich af in de oorlog, het verzet en het verraad, dit is indrukwekkend. Jenoff beschrijft die tijd gedetailleerd en helder. De auteur verweeft in al die ellende ook romantiek, dit doorleef je als lezer mee. De jonge Marie, je voelt haar tweestrijd, haar kracht dit geeft het verhaal een dynamische en herkenbare lading. Het verhaal van Grace ademt de naweeën van de oorlog uit maar door het nieuwsgierige karakter van de hoofdpersonage word ik ook helemaal nieuwsgierig. Net als Grace wil je het verhaal over de vrouwen op de foto`s ontrafelen, en je kan haar vastberadenheid om de waarheid boven te krijgen helemaal begrijpen. Vereenzelvigen met de karakters kost je in dit boek totaal geen moeite.

Herkenbaar en vol daadkracht vrouwen waar je trots op wordt.

Jenoff laat met dit boek weer zien dat zij een gaven bezit, om van waargebeurde feiten, een prachtig fictief verhaal te maken, ook als je geen liefhebber bent van oorlogsverhalen, zoals ik, weet Pam Jenoff je geboeid te houden, juist doordat zij ook romantiek en spanning toevoegt blijkt ook dit boek weer een heerlijke pageturner. Jenoff zou je kunnen vergelijken met Diney Costeloe welke ook deze gaven bezit.

Een vleugje waarheid, is de basis voor een prachtig verhaal

Met De verdwenen meisje uit Parijs weet Pam Jenoff mij te raken, ze bezit de kracht om de lezer mee te nemen, door haar beeldende en gevoelige schrijfstijl, het boek is niet zwaar, het leest door de onderliggende romantiek en de mooie verhaallijn heerlijk weg. Ik zeg een aanrader ook als je niet van oorlogsverhalen houdt. Ik kan weer een genre aan mijn leeslijst toevoegen want mede door Pam Jenoff krijg ik een zwak voor de romantiek in erbarmelijke tijden.

Moon Kager

Dit boek is ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com