Recensies·Recensies van Moon

Eve`s waarheid – Muna Shehadi “Dit mag je niet missen, heerlijk leesvoer”

Eve`s waarheid – Muna Shehadi

“Deel 2 van de trilogie en weer weet Shehadi je te ontroeren”

  • Auteur: Muna Shehadi
  • Uitgever: HarperCollins
  • Nederlands 
  • Onbekende bindwijze 
  • 9789402704150 
  • Druk: 1 
  • november 2019 
  • 382 pagina’s

9200000114277648“Daar zaten ze dan, de blonde, de brunette, de roodharige, verbonden door een leven vol herinneringen, bladzijdes met foto`s omslaand, wijzend, lachend, verhalen vertellend, waarvan Eve, als jongste van het gezin, sommige niet eens kende of die zich niet kon herinneren.”

De drie dochters van Jillian Croft komen erachter dat hun moeder geen kinderen kon krijgen, in de drie boeken van Muna Shehadi wordt de afkomst van Rosalind, Olivia en Eve duidelijk. In het tweede deel Eve `s waarheid reizen we mee naar Washington Island.

De relatie tussen Eve en Mike heeft zijn beste tijd gehad, is hij wel de ware voor haar? Om dit uit te zoeken neemt zij een opdracht aan in Wisconsin, daar aangekomen ligt er een pakketje voor haar klaar. Het dagboek van haar moeder, de bekende filmster Jillian Croft. Wil Eve de waarheid over haar afkomst wel weten? Of doet ze er alles aan om haar eigen emotionele puinhoop te vergeten en stort ze zich op haar opdracht.

“Ondanks de overeenkomst met Riley, onderscheidend en meeslepend.”

Muna Shehadi, lift naar mijn mening toch wel een beetje mee op het succes van de zeven zussen serie van Lucinda Riley, is dit vervelend néé, totaal niet want wat een heerlijke serie is dit. En vooral wat een fijne auteur is Muna Shehadi, de in Wisconsin woonachtige schrijfster gebruikt haar eigen omgeving en ervaring in haar Drie dochters trilogie. Toch is er iets wat ik mij afvraag; nadat ik Rosalinds leugen en Eve ‘s waarheid heb gelezen, waarom zou Muna Shehadi gekozen hebben voor deze volgorde? De serie start met de middelste dochter, Rosalind, dan het tweede deel over, Eve, de jongste dochter en deel drie, Oliva’s geheim, de oudste dochter zal halverwege maart 2020 verschijnen. De delen zou je best los van elkaar kunnen lezen, maar persoonlijk raad ik het je niet aan. Sowieso omdat ze gewoon veel te mooi zijn om niet te lezen en daarbij komt dat je de rode draad zal missen, je krijgt dan net niet genoeg informatie over de hele geschiedenis van de beroemde Jillian Croft. Deze personage wordt zeer goed neergezet door Shehadi, ondanks dat je alleen zicht op haar krijgt door de dagboekfragmenten, is het voor mij een personage waar ik irritaties bij heb en medelijden mee krijg. Wanneer een auteur dit bij mij te weeg brengt weet ik dat ik een topper in handen heb.

Indrukwekkend met een diepere lading

In Eve ‘s waarheid beschrijft Shehadi de omgeving van Washington Island heel beeldend en geeft zij een romantische draai aan het verhaal door haar mooie zinsopbouw en fijne woordkeuze ze zal jou als lezer vast imponeren. In het verhaal komen meerdere verhaallijnen voor, welke allemaal een sterke aantrekkingskracht hebben. Het verhaal is niet oppervlakkig maar heeft ook een diepere lading, en juist dit maakt de trilogie onderscheidend.

Met Eve ‘s waarheid weet Muna Shehadi mij weer helemaal in te pakken, er wordt je meer duidelijk en het maakt je ook nieuwsgieriger naar het derde deel. Shehadi heeft mij in haar macht en ik kan niet wachten op Oliva’s geheim, is de cirkel dan rond? Voor de liefhebbers van de boeken van Lucinda Riley, deze serie mag je niet missen. Ben je fan van een goed in elkaar stekende Roman en houd je wel van een wat diepere laag in een romantisch verhaal schrijf Muna Shehadi dan maar op je lijstje bij.

Moon Kager

**** sterren