Recensies

Onkruid – Simone Grimberg “Nieuwsgierig naar meer…”

Onkruid – Simone Grimberg

“Intriges en geheimen overheersen in onkruid, een verhaal dat onder je huid gaat zitten”

  • Auteur: Simone Grimberg
  • Uitgever: Lima Books
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789082695816 
  • Druk: 1 
  • oktober 2019 
  • 368 pagina’s

9200000122049541 Vijf jaar lang heeft zedendelinquent Tristan gevangen gezeten, over een half jaar komt hij vrij maar dan ontsnapt hij vanuit het survivalkamp. Nog zes maanden en hij was vrij man, Willem de vriend van Liesbeth wordt aangehouden, hij zou medeplichtig zijn aan de ontsnapping van Tristan. Liesbeth snapt er niets van en roept de hulp in van vriendin en collega Inge, kan Inge haar helpen achter de waarheid te komen.

Onkruid vergt enige oplettendheid, voor je het weet overwoekert onrust het verhaal, maar eenmaal bezig met het verdelgen hiervan, gaat dit verhaal je al snel onder de huid zitten.

Simone Grimberg, debuteerde met haar verhaal ‘Niemand die me ziet’ nu komt zij met een tweede thriller met Inge de Wit en Liesbeth Ligthart in de hoofdrol. Twee indrukwekkende personages, Inge en Liesbeth, vooral de gaven van Inge geven dit verhaal een speciaal sausje, het vergt enige oplettendheid maar dat is niet erg. De oplettendheid ligt waarschijnlijk aan mijn eigen concentratieboog, dit moet ik dan ook verder loslaten in mijn beoordeling.

Een speciaal sausje

Weer ben ik onder de indruk van het duo de Wit en Ligthart. De wijze waarop de dames zich vastbijten in de ontsnapping van Tristan, maar vooral naar wat er echt gebeurd is, getuigt van daadkracht en dit kun je gewoon tussen de regels door voelen. Grimberg heeft dit goed uitgewerkt. Ze zet een aangrijpend onderwerp in de spotlights, dit getuigt van kracht en moed. En juist de manier waarop zij dit weet uit te werken tot een gedegen thriller maakt dit verhaal tot een aanrader. De daadkrachtige schrijfstijl van Grimberg smaakt naar meer, en ik hoop dan ook dat de dames wederom terug keren in een verhaal, ik hoop op nog wat aanknopingspuntjes want met Onkruid is het verhaal rondom het duo nog niet af, ik heb nog vragen en ik ben nog nieuwsgierig.

Nieuwsgierig naar meer van dit interessante duo

Kortom, Simone Grimberg heeft mij nieuwsgierig gemaakt, nieuwsgierig naar meer, het onderwerp in Onkruid is aangrijpend en helaas gedeeltelijk waargebeurd verhaal, je mag trots op jezelf zijn Simone, dat je het hebt aangedurfd om dit aan het papier toe te vertrouwen, om het bespreekbaar te maken. Onkruid is een verhaal dat onder je huid gaat zitten en je niet loslaat zelfs aan het einde van dit boek niet. Een verhaal dat een kern van waarheid bevat en juist dit gegeven laat je niet los.

Moon Kager

****  sterren