#thekobolife·@Kobobooks·kobobooks·Recensies·Recensies van Caro

Terug naar Cornwall – Marelle Boersma “Een Vertrek thriller, die mij met een dubbel gevoel achter liet.”

Terug naar Cornwall – Marelle Boersma

“Een Vertrek thriller, die mij met een dubbel gevoel achter liet”

9200000112342794De vierde Vertrek thriller van Marelle Boersma was weer een heel andere Vertrek. Vertrek niet in de zin van vakantie of verhuizen maar in de zin van waar kom ik vandaan, waarom zijn mijn ouders vertrokken.

Wanneer Jill, als ze vijf jaar is en haar moeder overlijdt, alleen bij haar vader Bob achter blijft, groeit ze uit tot een stoere jonge vrouw met tattoos, een Harley Davidson en een kort pittig kapsel. Haar vader die zijn roots in Cornwall heeft liggen praat eigenlijk nooit over zijn tijd daar en ook over het overlijden van haar moeder wordt niet gepraat.

Wanneer Bob, ernstig ziek blijkt, trekt Jill bij hem in en verzorgt ze hem tot het einde. Als hij is overleden komt ze er eigenlijk achter dat ze niemand anders heeft, haar vader was haar enige familielid. Wel heeft ze een vriend, maar vooral daar mee heeft ze een friend with benefits relatie. Tijdens het opruimen van de spullen van Bob stoot ze per ongeluk een boek van zijn nachtkastje en daaruit valt een briefje.

Jill en haar vader communiceerden altijd via raadsels, al van jongs af aan uitte ze zich zo naar elkaar. Zelfs na zijn dood laat Bob een raadsel achter voor Jill. Een briefje met de woorden

Nu ik dood ben, mag ik eindelijk praten

Bob is nog maar net overleden als de huurbaas geld komt halen en zegt dat ze 2 weken de tijd heeft om het huis te verlaten. Wat nu? Ze besluit naar Cornwall te vertrekken, om het geheim van haar vader te ontrafelen. Een geheim wat eigenlijk helemaal niet opgerakeld mag worden. Het prachtige Cornwall met zijn grillige kust blijkt meer geheimen met zich mee te dragen dan Jill kon vermoeden en wanneer ze dieper graaft is ze haar eigen leven ook niet meer zeker.

Marelle schrijft zeer vlotte verhalen en de ik-vertrek serie is voor mij een serie waar alles waar ik van hou als lezers in zit verwerkt. Spanning en romantiek wisselen elkaar af. Marelle is een kei in het maken van plot-twisten, want wanneer je zeker weet het plot ontrafeld te hebben, wordt je toch weer op het verkeerde been gezet. Ook deze terug naar Cornwall had een ander plot dan ik had verwacht, maar of ik er blij mee ben. As Jill dit einde had geweten had ze denk ik liever in Nederland gebleven of is ze toch blij met wat ze uiteindelijk vind in Cornwall. Ik hield er een dubbel gevoel aan over, wat Jill vond maar ook verloor, bracht me in een emotionele mood.

Een verhaal wat je meeneemt naar de grillige kust van Cornwall en een prachtige theetuin. Ik had soms het idee de geuren van zon, zee en thee te ruiken tijdens het lezen. Ik zat zo diep in het verhaal, dat ik alles om mij heen vergat. Marelle ook deze ik-vertrek thriller was er weer één voor een film en ook hier wil ik eens gaan kijken om de kust en het landschap zelf te zien. Ik ben en blijf fan van deze Vertrek serie en ben dan ook heel benieuwd wat het volgende Vertrek boek gaat brengen en vooral waarheen.

Lieve leesgroet Caroline