Recensie van Elsa·Recensies

De Tweede Wereld, Drie Werelden 2 – Marc Lommert “De Tweede Wereld’ betreft absoluut weer een avontuurlijk tocht met veel verschillende personages.”

De Tweede Wereld – Marc Lommert

“Al lezende wordt je meegenomen op een tocht waarbij je gemakkelijk voor je ziet hoe de omgeving is dankzij de schrijfwijze van Marc Lommert.”

  • Auteur: Marc Lommert
  • Uitgever: Godijn Publishing
  • Nederlandstalig
  • Paperback
  • 9789493157002
  • april 2019
  • 319 pagina’s

 

Achterflap

De tweede wereld

Vrede op Morjan was een zekerheid.

Tot Hij verscheen…

Hij is maar met één doel naar Morjan gekomen, weet Magiër Vilina: het ontketenen van de oorlog. Hij steelt waar hij wil en vermoordt wie hij wil. Niemand ziet hem, niemand verdenkt hem. Behalve Vilina. Toch laat zij hem zijn gang gaan.

In De Tweede Wereld volgen we het leven op Morjan, waar de allesvernietigende oorlog zal uitbreken. De koninkrijken van Morjan zijn machtig, maar lijken kansloos tegen de Zwarte Grootmeester en zijn legers. Of kunnen Eroc en Tarú ook op deze wereld het verschil maken?

Mijn leeservaring

Hier ben ik dan met mijn recensie van ‘De Tweede Wereld’, het vervolg op ‘De Eerste Wereld waarvan mijn recensie ook online te vinden is. Ik weet nog dat ik dat deel helemaal geweldig vond en het ook nog wel vond passen in het YA genre. Nu met dit tweede deel zie ik in dat het inderdaad goed en beter past in het Fantasy genre. Dat gezegd hebbende zal ik de rest van mijn mening over het tweede deel in de boekenserie van Marc Lommert uiteenzetten.

Voorin in het boek vind je een korte samenvatting van wat vooraf ging in ‘De Eerste Wereld’. Ik vind het prettig dat er zo’n samenvatting in staat omdat het er toch voor zorgt dat je terug keert naar het daadwerkelijke verhaal. Waar ging het ook alweer over, wie waren de betrokkenen en waar zijn we gebleven. Zo begin ik makkelijker aan het vervolg. Dat komt ook omdat ik heel veel andere boeken lees en daardoor gewoon dat extra geheugensteuntje heel goed kan gebruiken.

‘De Tweede Wereld’ betreft absoluut weer een avontuurlijk tocht met veel verschillende personages. Veel nieuwe personages ook waardoor het soms voor mij niet helemaal duidelijk was wie bij wie hoorde en wie nou waar was etc. De personages miste voor mij soms de nogal typische uitzonderlijke kenmerken die er normaal gesproken bij mij voor zorgen dat ik hen makkelijker uit elkaar kan houden. De namen komen ook af en toe enigszins overeen doordat ze in klank en uitspraak op elkaar lijken. Uiteindelijk had ik wel meer het overzicht en duidelijk voor ogen hoe en wat, maar dat was toch pas tijdens de laatste 100 pagina’s.

“Handelen naar eer en inzicht, dat is onze enige kans. Jij bent onze enige kans, want jij bezit deze eigenschappen. Inzicht en loyaliteit.”

Wel moet ik zeggen dat er veel gebeurd waardoor het verhaal spannend is, afwisselend, uitgebreid en daardoor steeds nieuwsgierigheid bij mij als lezer opwekt naar hoe het verder gaat en hoe het daadwerkelijk allemaal verbonden is. Dit is een typisch element wat vaak voorkomt in Fantasy verhalen voor zover mijn ervaring met dit genre rijkt. Hierdoor blijf je als lezer geboeid verder lezen.

“De alsnog imposante rivier was vandaag de dag geen schijn meer van de machtige waterweg die ze eeuwen geleden geweest was.”

Al lezende wordt je meegenomen op een tocht waarbij je gemakkelijk voor je ziet hoe de omgeving is dankzij de schrijfwijze van Marc Lommert. Ik ben ook wel zo’n typ die het meteen koud krijgt als de personages kou lijden of juist warm als ze het tegenovergestelde beleven. En zo leef ik dus mee met de karakters in een verhaal. Wellicht ben ik de enige maar dit is voor mij normaal. Ik heb gewoon een heel groot voorstellingsvermogen 😉

De inhoudelijke bewoording waarmee Marc de karakters woorden geeft en de gehele omgeving beschrijft leest prima, wel meer Fantasy nu en daardoor dus meer aandacht eisend van de lezer voor mijn gevoel dan in vergelijking met het eerste deel. Voor mij is dit geen probleem en past het ook meer bij wat er gaande is in het boek.

Ik ben zeer zeker benieuwd naar het volgende verhaal in de ‘Drie Werelden’ boekenserie. Want ook hier laat het einde genoeg ruimte over voor een interessant vervolg.

Lieve leesgroet, Elsa.