Kinder Mustreads·kinderboek·Recensie van Carla·Recensies

Lente met Muis – Pauline Baartmans; “Een prachtig hardcover kinderboekje!”

Pauline Baartmans-Lente met Muis.

“Wat een gezellig, prachtig vormgegeven, (voor)lees boekje is dit weer. Ik ben fan van Muis!”

Auteur: Pauline Baartmans
• Uitgeverij: Holland
• Nederlands
• 1e druk: maart 2020
• 9789025114602
• Hardcover
• 32 pagina’s

Lente met Muis -Pauline Baartmans

Recensie

Muis en Beer hebben lentekriebels! De vogels fluiten, de zon schijnt heerlijk. Muis en Beer gaan voor het eerst “met zonder jas” naar buiten! Ze kijken naar de bloesem en ruiken de zoete lentegeuren. Ze maken grapjes, schilderen paaseitjes en gaan de moestuin in om te zaaien. Ze doen van allerlei leuke dingen die je zoal kan doen met heerlijk voorjaarsweer.

 

 

Het plezier spat van de pagina’s af!

 

Ze houden grote schoonmaak en maken hier zelfs een leuke bezigheid van! Koningsdag wordt ook gevierd, inclusief kroontjes voor Muis en Beer. Ze zijn erg vrolijk met dit mooie weer!

Elke bladzijde een prachtige illustratie van Muis en Beer!

Het boekje is echt een fraai kinderboekje, eentje waar kinderen blij van worden, maar zeker ook degene die dit boekje voorleest. Mijn eigen kinderen zijn intussen veel te oud om boekjes voor te lezen, maar mijn gastkinderen luisteren graag naar de belevenissen van Muis en Beer. De jongeren kijken graag naar de gezellige plaatjes terwijl ze het verhaal aanhoren. De iets oudere kindjes, die nog niet kunnen lezen, laat ik zelf het verhaal vertellen aan de hand van de plaatjes. Ik ben er van overtuigd dat kinderen op deze leuke manier leren om zelf te vertellen wat ze zien gebeuren. Een vaardigheid die je niet vaak genoeg kan oefenen als kind.

Een boekje dat niet verveeld, ook al heb je het al honderd keer tevoorschijn gehaald!

Het zijn boekjes met rijmverhaaltjes, die ik altijd al fijn vind met voorlezen en ja dan met zulke lieve tekeningetjes…de boekjes van Muis en Beer zijn bij mij zwaar favoriet! Lente met Muis is een echte aanrader!

Lieve (voor)leesgroet Carla Kooijman-van Bakel