Blogtour·Recensies·Recensies van Caro

Vakantievlinders – Vanessa Thuyns “Opzoek naar het ultieme vakantiegevoel? Deze feelgood geeft het je.” #blogtour

Vakantievlinders – Vanessa Thuyns

“Opzoek naar het ultieme vakantiegevoel? Deze feelgood geeft het je.”

543x840Deze feelgood roman mocht ik lezen voor de blogtour van Vakantievlinders van uitgeverij DVP.  Ik had van te voren niets over dit boek opgezocht en was blij verrast er achter te komen dat dit boek uit drie verhalen bestond. Vannessa debuteerde vorig jaar met de roman Knetterverliefd, dit boek wat nu  in ieder geval op mijn nog te lezen plankje staat en de auteur Vannessa ga ik zeker in de gaten houden.

Vlieland:  Het begint goed als Lisa van haar ouders en oma voor haar 30ste verjaardag een vakantie op een zeilboot aangeboden krijgt. Het nadeel is dat dit een vakantie voor singles is. Lisa die nooit ergens tegenin gaat durft ook nu niet af te zeggen en stapt voor 6 dagen aan boord met het idee zich zo min mogelijk met de andere vrijgezellen te bemoeien. Haar kamergenote Marianne, is druk met het zoeken naar de juiste man en claimt geregeld hun kamer, zodat Lisa op het dek moet wachten tot dat ze haar bed kan opzoeken. Het einde van de vakantie komt in zicht en nog altijd is er geen match tussen Lisa en de vrijgezellen mannen, maar dan is er iemand die helemaal niet opzoek is naar een relatie, maar Lisa met regelmaat op het dek ziet zitten ‘s-avonds.

Napels:  Josefien wordt door haar vriendin Denise uitgenodigd om haar te vergezellen tijdens een werkvakantie in Napels. Denise moet een recensie schrijven over het well-ness- instituut Casa Benessera en mag daar 9 dagen verblijven met haar vriendin, die net een pauze heeft ingelast in de relatie met haar vriend Sven. Josefien denkt dat dit uitstapje haar de rust kan geven om over haar toekomst na te denken met Sven en dat ze tevens haar deadline van haar te schrijven boek kan halen. Wanneer de vriendinnen arriveren in het luxueuze hotel, blijkt Denise niet helemaal eerlijk geweest te zijn en is Josefien om een bepaalde reden mee gelokt. De taak die zij krijgt is zeker geen makkelijke. Wanneer ze dan ook nog door de sexy hotel eigenaar Luca Demottie gevraagd wordt een extra opdracht te doen tijdens een familiefeestje, doet ze haar uiterste best, tot dat blijkt dat ze de avond in het familie huis moet blijven logeren. Is Luca toch de arrogante baas die alles lijkt te regelen zonder te vragen?

Tirol:  Ieder jaar gaan de drie vriendinnen Simone, Barbara en Laura een weekje weg naar een zonovergoten vakantiebestemming, dit jaar hebben de vriendinnen Barbara en Laura een heel andere vakantiebestemming voor ogen. Zij willen gaan skiën. Met heel veel overredingskracht krijgen ze Simone zover om 5 dagen mee te gaan naar Tirol. Door een ongeluk vele jaren geleden heeft Simone nooit meer op de latten gestaan en ze schrijft zich dus maar in voor een beginners klasje. De vakantie begint en eindigt met een drama. Simone dacht de liefde van haar leven gevonden te hebben op de piste, maar gaat met een gebroken hart naar huis. Zal het ooit nog goed komen!

Mijn leeservaring:

Wat heb ik genoten van deze verhalen over vrouwen van rond de dertig, allemaal vrijgezel en tot nu toe nog geen geluk in de liefde gevonden. Natuurlijk hebben feelgood romans een happy end maar voordat het zover is moeten er nog aardig wat obstakels worden genomen. Verhalen die verteld worden vanuit het perspectief van de vrouwelijke hoofdpersoon. Vanessa heeft een heerlijke schrijfstijl  en deze verhalen namen me echt mee naar de vakantiebestemming van het  verhaal, zij gaven mij het vakantie gevoel waar ik zo naar zocht in deze corona tijd. Korte hoofdstukken en zinnen laten je steeds verder lezen, weg leggen was voor mij geen optie. Ik had het boek ‘s-morgens opgepakt en met alleen een pauze voor eten en was ophangen sloeg ik het om half 1 ‘s-nachts dicht met een diepe zucht en een heerlijk vakantie gevoel rijker.

Deze week kun je  iedere dag een of meer  recensies over Vakantievlinders vinden. Ben jij ook benieuwd wat andere bloggers ervan vonden, kijk dan op hun persoonlijke blog voor hun lees ervaring.

Lieve groet Caroline

95460691_2571513196438289_6425083517889150976_n