Recensies·Recensies van Moon

Verdwaald in Tirol – Astrid Habraken “Dit smaakt naar meer!”

Verdwaald in Tirol – Astrid Habraken

“Een sterk debuut, van een auteur die veel in haar mars heeft. Emoties worden niet geschuwd, open en eerlijk neemt Astrid Habraken je mee naar Innsbruck”

550x781“Het leven van een expathuisvrouw…het is niet aan mij besteed”

Stef en haar man Lex verhuizen van het platte Nederland naar de bergen in Innsbruck, Een hele stap, welke zeker voor Stephanie niet zomaar genomen is, ze laat Nederland haar ouders, vriendinnen en haar drukke werk achter zich, voor niets anders dan rust.

Astrid Habraken lanceert met verdwaald in Tirol haar debuut. In Verdwaald in Tirol lees je het verhaal van Stephanie en Alexander, Stef en Lex, welke net als de auteur emigreren naar Innsbruck, alles achter je laten en opnieuw beginnen dat is niet iets wat je zomaar doet, Astrid heeft haar eigen ervaring gebruikt in haar debuut en neemt je mee in de rollercoaster die hoort bij zo`n grote stap. Zoals Astrid zelf zegt op haar website over het verhaal; Met als startpunt de feiten, maar met als eindpunt een geromantiseerd verhaal.”

Vlot, prettig en beeldend.

Habraken bezit over een hele fijne toegankelijke schrijfstijl, er worden geen emoties geschuwd, je proeft ze tussen de regels door, je kunt je als lezer vereenzelvigen met Stef, zij is open en herkenbaar. De fijne vlotte schrijfstijl bezorgt je een prettige leesflow, Habraken weet het verhaal goed op te laten lopen en tijdens het lezen verwacht ik steeds een spannende wending, wat mij betreft mag Astrid Habraken zich ook weleens wagen aan een spannende roman, of zelfs een thriller want ik denk dat zij dat zeker in haar pen heeft zitten. Verdwaald in Tirol vertelt het verhaal van Stef, haar strubbelingen met het vertrek, het zoeken naar nieuwe vrienden en het aarden in Innsbruck, het verschil van een druk leven naar de stilte, naar het niets. Aan alles merk je als lezer de worsteling, de eenzaamheid, de liefde, het verlangen, iets waar iedereen weleens mee te maken krijgt in zijn of haar leven. Het herkenbare in Verdwaald in Tirol maakt dit boek tot een zeer aangename kennismaking met deze auteur, ik ben nieuwsgierig naar meer en hoop dat Astrid zicht durft te wagen aan even meer fictie, even meer spanning, want dit proef je aan alles, dit zou zo in dit verhaal geslingerd kunnen worden, op de achtergrond is het als vanzelf al aan het groeien, er liggen allerlei openingen voor een pittig portie spanning in deze heerlijke herkenbare roman.

3 ½ ster voor dit debuut, dat smaakt naar meer en laat zien dat de auteur de juiste snaar weet te raken en een verhaal over kan brengen aan de lezer. Mijn complimenten om je eigen ervaringen om te zetten naar een goed verhaal, waarin de emoties tussen de regels voelbaar zijn.

Lieve Leesgroet Moon Kager 

Een gedachte over “Verdwaald in Tirol – Astrid Habraken “Dit smaakt naar meer!”

Reacties zijn gesloten.