Recensies·Recensies van Moon

Mr Nobody – Catherine Steadman  “Laat je mee zuigen het verhaal in, geniet van de zinnen en de sfeer.”#thekobolife

Mr Nobody – Catherine Steadman

“Steadman staat vanaf nu op mijn Lijst met favoriete auteurs, haar schrijfstijl is heerlijk”

9200000114812186

“Veertien jaar lang heb ik er alles aan gedaan de afstand tussen mij en die plek en wat daar gebeurd is, zo groot mogelijk te maken. En nu……. Nu lijk ik verder te kunnen komen, eraan te kunnen ontsnappen, door terug te gaan.”

Veertien jaar lang heeft Dr. Emma Lewis afstand genomen van de plek waar haar roots liggen, nu wordt zij als neuro-psychiater gevraagd terug te keren naar de plek waar haar leven voor altijd veranderde. Ze wordt gevraagd te helpen bij om onderzoek te doen naar de identiteit van een onbekende man. Mr Nobody, hij is aangespoeld zonder ook maar enige vorm van ID, geen portemonnee helemaal niets, geen enkele aanwijzing wie hij is. Kan Emma die stap aan, gaat zij voor een geweldige boost in haar carrière terug naar de plek die zij veertien jaar geleden de rug heeft toegekeerd? Wie is de onbekende man en is hij wel zo onbekend?

Nieuwsgierig

De Engelse Catherine Steadman is bekend van het witte doek, de actrice is in meerdere films te zien, maar bezit naast het acteren ook een pittige pen, haar debuut De Duik werd goed ontvangen in Nederland. Nu haar tweede thriller, Mr Nobody, Steadman neemt je mee naar het Engelse Holkman Beach, waar een onbekende man is aangespoeld, wat niet alleen de bewoners van dat plaatsje bezighoudt, ook als lezer ben je meteen nieuwsgierig en word je het boek ingetrokken. Wat mij meteen opvalt is de prachtige schrijfstijl, wat een mooie woordkeuze en zins-opbouw, de gehele setting verschijnt als vanzelf op je netvlies dit geeft deze thriller, een lichte romantische insteek. Een thriller is het zeker, er hangt mysterie en je wordt met de minuut nieuwsgieriger naar het hoe, het waarom en het wat is er allemaal aan de hand daar! Door de vlotte leesflow vlieg je door het boek, het zal je totaal geen moeite kosten om geboeid te blijven, daar zorgt Steadman wel voor. Het is mijn eerste kennismaking met deze Engelse auteur maar De Duik komt zeker op mijn Nog Te Lezen lijstje, want ik ben enorm onder de indruk van deze heerlijke schrijfstijl en de sterk opgebouwde spanningsboog.

Heerlijke setting

Catherine Steadman heeft je aan het begin tot het einde in haar greep, en zelfs wanneer de puzzelstukjes in elkaar vallen weet zij deze aandacht vast te houden, de enigszins wat afgeraffelde laatste bladzijdes doen het boek geen kwaad, Steadman heeft mij overtuigd van haar kunnen. Mr Nobody is voor mij een dikke Mustread, en zal zeker niet misstaan tussen het rijtje met favorieten van 2020, mede door de opbouw van het verhaal als wel de mooie zins-opbouw en de manier waarop Steadman je laat meegenieten van het Engelse landschap en de sfeerimpressie die dit boek bevat. Het bevat alle ingrediënten voor heerlijke leesmomenten.

 4 sterren voor deze fijne spannende leeservaring

Lieve leesgroet Moon Kager

(ook te lezen en/of luisteren via Kobo-plus, #thekobolife)