#thekobolife·@Kobobooks·kobobooks·Recensie van Carla·Recensies

Mr. Nobody – Catherine Steadman; “Een heerlijk vlot vloeiend verhaal!” #thekobolife

Catherine Steadman -Mr. Nobody

“Een patiënt met geheugenverlies die het grote geheim van zijn behandelend arts lijkt te kennen. Klopt dit wel of is hij een gevaarlijke simulant?” (ook te lezen en/of luisteren via Kobo-plus, #thekobolife)

Auteur: Catherine Steadman
• Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
• Nederlands
• 1e druk: januari 2020
• 9789045219561
• Paperback
• 376 pagina’s
• ook te lezen via Kobo plus

9200000114812186

Recensie
Als er een man, half bewusteloos, wordt gevonden op een Engels strand die niet in staat is te praten en die niets bij zich heeft waaruit blijkt wie hij is wordt hij al snel in de pers Mr. Nobody genoemd. De belangstelling voor de patiënt is enorm en wanneer neuro-psychiater Dr. Emma Lewis wordt gevraagd deze patiënt te onderzoeken hoeft ze niet heel lang na te denken voordat ze ja zegt. Zelfs niet terwijl ze hiervoor naar haar geboortedorp terug moet gaan. Daar waar haar verleden min of meer begraven ligt, iets wat ze graag zo wil houden. Dit is namelijk een kans voor haar om wereldwijde bekendheid te verkrijgen, een kans die ze niet voorbij laat gaan!
Als Emma Lewis afreist naar haar verleden, is ze ervan overtuigd dat niemand haar zal herkennen. Ze is een compleet andere persoon dan veertien jaar geleden, van puber naar vrouw, inclusief een andere naam! Ze heeft er echt alles aangedaan om haar verleden te laten verdwijnen en ze zal zorgen dat dit zo blijft. Ze wil achterhalen wat er met Mr. Nobody is gebeurd en wie hij is. Dat is goed voor haar patiënt en dat is goed voor haar carrière. Maar is dit werkelijk zo?


Het verhaal gaat snel van start en het tempo blijft ook lekker op stoom. De personages zijn goed uitgewerkt, de omgeving is gedetailleerd genoeg om het voor je te zien, zonder als overbodige tekst over te komen. De schrijfstijl van Catherine Steadman is helder, duidelijk en prettig. Zelfs wanneer sommige medische zaken moeten worden uitgelegd wordt het nergens taai en lastig te begrijpen. Gaandeweg het boek bekruipt me het gevoel dat het niet meer gaat lukken om de kluwen wol te ontwarren. Daarin krijg ik ongelijk: het verhaal wordt wel degelijk afgerond, alleen ging het op het einde een beetje te snel wat mij betreft. Alsof het boek maar zoveel bladzijden mocht hebben en ze bijna volgeschreven waren.

Toch overheerste dit laatste gevoel niet en heb ik Mr. Nobody zeker met plezier gelezen, net als haar boek De Duik!


Lieve leesgroet Carla Kooijman-van Bakel