Mini recensie·Recensie van Elsa·Recensies

Zeven dagen slapen – Zoë Joy Roelant “Sprookje voor volwassenen”

Zeven dagen slapen – Zoë Joy Roelant

“Mini recensie van sprookje voor volwassenen”

Verkrijgbaar via; https://www.nerdcandy.be/nl/boek-zeven-dagen-slapen.html

Vandaag even wat anders dan een uitgebreide recensie. Dankzij boekenblog collega Marijo Bakker van ‘Boekenwurmen’ & Zoë Joy Roelant ontving ik het korte verhaal ‘Zeven dagen slapen’.

Wat een dun flexibel boekje is in een A6 formaat. De tekst is gedrukt op een glad soort papier, beetje vergelijkbaar met papier van magazines (bijvoorbeeld van de Linda.) De tekst bevat geen opdeling in hoofdstukken. Maar de gehele tekst heeft wel steeds spaties tussendoor en alinea’s waardoor het niet een enorme lap tekst is.

“Ze woont in een land genaamd Dormoran.”

Het sprookje voor volwassen, wat ook nog eens een metafoor is voor de huidige coronacrisis, leest door de schrijfstijl van Zoë, heel gemakkelijk en is wat mij betreft echt een verhaaltje om even in een verloren uurtje te lezen. Het boekje bevat tenslotte maar 72 pagina’s.

De cover vind ik leuk vormgegeven door de getekende stijl en viel me daardoor online al op. Je ziet vanaf de achterzijde een meisje, samen met haar hondje naast haar, uitkijkend over een rivier. Gekleed in een jurkje met sneakertjes eronder (precies mijn stijl haha!). De bergen op de achtergrond en de bomen op de oever maken het plaatje compleet. Inhoudelijk vind ik het een leuk, bijzonder sprookje. Creatief, fantasierijk en de talrijke bijzondere personages maken het een fijn leesbaar verhaal.

“Het is het soort geklop dat door merg en been gaat en iedereen in het paleis verstijft.”

Zoals ik al zei wordt dit niet een hele uitgebreide recensie. Toch is het zeer vermakelijk om ook dit soort boekjes bij mijn gelezen stapels te mogen toevoegen. Want leuk en interessant om te lezen is ‘Zeven dagen slapen’ zeker.  

Bedankt Marijo en Zoë!

Lieve leesgroet, Elsa.