#thekobolife·@Kobobooks·kobobooks·Recensie van Elsa

De mooiste dag van je leven – Tamara Haagmans “Extra leuk lezen voor mij als veel lezer!”

De mooiste dag van je leven – Tamara Haagmans

“Alleen al bij het zien van de cover van ‘De mooiste dag van je leven’ wordt je vrolijk.”

  • Auteur(s) : Tamara Haagmans
  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • ISBN : 9789024585212
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina’s : 237
  • Verschijningsdatum : juli 2019

Achterflap

In De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans vindt Krista, medewerker bij een kringloopwinkel, in een oude doos een trouwjurk. Op aandringen van haar collega Marthe past ze de jurk en… hij zit als gegoten. Maar Krista heeft geen vriend, laat staan trouwplannen. Dan vindt ze in dezelfde doos ook nog trouwgeloftes en een ring. Van wie is de jurk geweest?

Krista besluit op zoek te gaan naar de eigenaar en komt terecht bij Roy. Ze hebben meteen een goede klik, maar Roy heeft een groot verdriet te verwerken. En durft Krista haar eigen geheimen wel prijs te geven…?

Mijn leeservaring

Alleen al bij het zien van de cover van ‘De mooiste dag van je leven’ wordt je vrolijk. De kleurrijke, vallende bloemblaadjes en roze sneakers onder een mooie jurk geven mij de zin om het boek op te pakken en te gaan lezen.

Vanaf de allereerste pagina’s merk ik hoe soepel het verhaal en daarmee de schrijfstijl van Tamara leest. De bewoording past in de hedendaagse tijd, bij de karakters en in de omgeving waarin zij zich bevinden. De genummerde hoofdstukken bevorderen een prettige leesflow die je op de meest duidelijke momenten kan laten pauzeren mocht het nodig zijn omdat je onderbroken wordt door de realiteit. Maar gewoon in één ruk uitlezen kan ook prima kwam ik achter.

“Mijn spieren protesteren wanneer ik opsta en mijn nek kraakt als ik mijn hoofd een paar keer heen en weer beweeg.”

De personages in het verhaal vind ik boeiend, onder andere doordat gelijk duidelijk wordt dat zij al veel hebben meegemaakt.  Het verhaal heeft mede hierdoor vanaf het begin diepgang  waardoor het voor mij gemakkelijk is met de karakters mee te leven. Tevens zijn de gebeurtenissen verrassend origineel en is het boek voor mij geenszins voorspelbaar. Extra leuk lezen voor mij als veel lezer!  

“Ze steekt haar hand uit naar het eerste knoopje, als het belletje boven de deur klingelt.” 

Alles wat er gebeurd in het gehele boek met onder andere hoofdpersoon Krista voelt wel realistisch aan. Ook al is het misschien een klein tikje buitensporig geluk, juist ultieme pech of gewoon zwijmelend lekker het zou zomaar eens in het echte leven kunnen gebeuren. Doordat er behoorlijk wat dingen gebeuren is het verhaal afwisselend en blijft het mijn interesse vasthouden om door te lezen.

“Op dat moment gaat de deur weer open en in een reflex kijken we allemaal naar de nieuwe bezoeker.”

Ik vind dit boek een enorm verrassend leuke feelgoodroman die ik iedereen aanraadt om even aan de dagelijkse beslommeringen te ontsnappen. Zelf kijk ik er naar uit om ook het volgende boek van Tamara, ‘Plankenkoorts’, aan te schaffen en te gaan lezen. Want ik geloof dat ik weer een nieuwe favoriete feelgood auteur heb gevonden, ik had er tenslotte nog niet genoeg 😉 

Lieve leesgroet, Elsa.

Dit boek is ook te lezen of te beluisteren met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com