Jeugdboek·Recensie van Elsa·Recensies

De ruimteatlas van Jesse Kreek – Martin Howard “Zowel jong als oud zal zich zeker vermaken met dit geweldige verhaal!”

De ruimteatlas van Jesse Kreek – Martin Howard & illustraties door Chris Mould

“Het is een heerlijk fantasierijk verhaal waar verrassingen om de hoek liggen.”

 

  • Auteur(s) : Martin Howard
  • Illustrator: Chris Mould
  • Uitgeverij: De Fontein
  • ISBN : 9789026150265
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina’s : 340
  • Verschijningsdatum : januari 2020
  • Serie: Ruimteatlas – 1

Achterflap

Jesse Kreek is een doodnormale jongen, die zijn moeder wil verrassen met een mooi, maar doodnormaal cadeau. Dus heeft Jesse geld nodig, en hij reageert op een vrij vreemde advertentie. En dan gaat alles van doodnormaal naar te bizar voor woorden.

Reis mee met Jesse en professor Stoule-Gang naar planeet Zonderling, achterop brommer Betsie. Het avontuur* wacht!

* Moordlustige barkeepers, kannibalistische stamhoofden, bloeddorstige draken…

Mijn leeservaring

Dit is precies zo’n type boek wat ik alleen al vanwege de cover gelijk op wil pakken om te gaan lezen. De omslag ziet er zo leuk, grappig en kleurrijk uit! Cartoon stijl doet het niet alleen goed bij kinderen maar ook nog bij mij op 35 jarige leeftijd 😉

“Het had inderdaad lang, wapperend, middernachtelijk zwart haar dat glanzend en ik-kom-net-van-de-kapper-soepel over zijn schouders viel.”

Het gehele verhaal is rijkelijk geïllustreerd wat absoluut bijdraagt aan het leesplezier. De verschillende lettertypes die terug te vinden zijn in het boek zijn overal duidelijk leesbaar. Tevens zijn de hoofdstukken allemaal voorzien van titels (die eigenlijk ook al een soort van aangeven waar het desbetreffende hoofdstuk over gaat) die terug te vinden zijn inclusief de bijbehorende beginbladzijdes in de inhoudsopgave voorin.

“Op zijn eigen tong, niet op die van de professor, want dat zou heel raar zijn.”

De toegankelijke schrijfstijl leest gemakkelijk laagdrempelig weg en bevat veel humoristisch taalgebruik wat meerdere malen ervoor zorgde dat ik hardop moest lachen. Geen idee hoe educatief verantwoord het taalgebruik is maar hilarisch is het zeker wel! Bovendien hoeft ook niet elk boek een belangrijke leerzame boodschap te hebben toch?

“Daarom ratel je tegen me als de kont van een koolverslindend scheetvarken.”

Het uitgebreide avontuur wat Jesse samen met de professor en andere aansluitende karakters beleeft is in zijn geheel gewoon ontzettend leuk om te lezen en te volgen van begin tot eind. Wat wellicht wel leerzaam doorschemert is dat opgeven nooit een optie is, met doorzettingsvermogen kom je een stuk verder. Al de verschillende karakters zorgen voor veelzijdigheid en hebben ieder iets aangenaams waardoor je hen graag volgt op hun bizarre tocht. Er gebeuren zoveel vermakelijke, spannende en gekke dingen dat je door wilt blijven lezen. Het is een heerlijk fantasierijk verhaal waar verrassingen om de hoek liggen.

 “Dit is de meest betoverende plaats waar je ooit hoopt vermoord te worden.”

Voor mij was het volop genieten van dit superleuke jeugdboek wat ik graag in mijn jeugd gelezen had. Dus wat dat betreft kan ik zeker de jonge lezers aanraden om dit boek te lezen maar ook de oudere lezers zullen zich zeker vermaken met dit geweldige verhaal! En goed nieuws voor alle fans, ‘Jesse Kreeks ruimtereisgids’, het tweede deel in deze boekenserie is vanaf 10 november verkrijgbaar.

 “Engelen haakten hun armen in elkaar en dansten op hun sandalen de cancan door de hemel.”  

Lieve leesgroet, Elsa.

Dit boek is ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com