Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Tussen de Leugens – Michelle Adams “Een psychologisch schouwspel, voor de vlotte thrillerfans”

Tussen de Leugens – Michelle Adams

“Hele fijne leesmomenten waarbij je niemand meer vertrouwd, een psychologische pageturner”

9200000124882008

Hoe meer ik te weten kom over mijn verleden, hoe minder zicht ik in mezelf heb en hoe minder ik begrijp van wat er allemaal gebeurd is.”

Zou jij je veilig voelen wanneer je het idee hebt dat niemand te vertrouwen is? Dat alles voor je verborgen wordt gehouden en dat je geen idee hebt wie je bent? Dit overkomt Chloe nadat ze na een zwaar ongeluk weer terug is in haar ouderlijk huis, ze is daar om te herstellen van geheugenverlies, maar zelfs de mensen die zeggen haar ouders te zijn vertrouwd ze niet. Wat wordt er allemaal voor haar geheim gehouden, wat is er gebeurt toen zij met haar auto crashte, wie is Chloe, en waarom is men zo geheimzinnig over haar leven voor het auto-ongeluk?

 Tussen de leugens is de tweede thriller van Michelle Adams, de uit Engeland afkomstige auteur debuteerde in 2017 met Mijn Zus. Tussen de leugens bevat een herkenbare thriller setting, de hoofdpersonage is haar geheugen kwijt na een ongeval, toch weet Adams zich te onderscheiden door het hoge mysterie gehalte in het boek, je kunt Michelle Adams vergelijken met Clare Mackintosh, zij hebben dezelfde opbouw van een thriller, met het verrassingseffect en de onverwachte wendingen. Tussen de Leugens is omhult in een dikke mist van geheimzinnigheid waardoor je blijft lezen, als lezer word je het boek als waren in gezogen, steeds mee raak je in de ban van de interessante personages, welke geen van allen betrouwbaar lijken te zijn. Het kan alle kanten op gaan, dit gegeven weet Adams sterk uit te werken, tot het einde aan toe kunnen de complottheorieën nog veranderen, gaandeweg zal je wel een idee krijgen, maar dan nog ben je nergens zeker van. Het is echt een heel fijne thriller waarbij je op scherp staat, je vertrouwen op de proef wordt gesteld en het bied je hele fijne leesuren. Michelle Adams heeft mij persoonlijk weten te overtuigen van haar kunnen, zij weet een mooie psychologische puzzel neer te leggen voor de lezer, een heerlijk schouwspel wat alle kanten op kan gaan.

Een aanrader voor de liefhebbers van een vlot psychologisch verhaal, geen lugubere thriller maar een verhaal dat goed in elkaar steekt en de lezer op scherp zet.

4 sterren voor deze fijne ervaring

Lieve leesgroet Moon Kager