Recensies van Moon·Thriller

Gruwelijke Gave – Petra Spark “Dit is een aangename kennismaking !! Wauw, een gruwelijk lekkere thriller”

Gruwelijke Gave – Petra Spark

“Een thriller met een rauw randje, dit smaakt naar meer, een gruwelijk lekkere thriller”

‘Noem je dit een gave dan wel een gruwelijke gave….? Of eerder een vloek? En wat voor medische fout dan?

Wanneer Hannah na het fatale ongeluk van haar zoontje Jonas opgenomen wordt in het psychiatrisch ziekenhuis heeft ze het idee dat ze gek aan het worden is. Geen nacht slaapt ze door het verdriet om Jonas, maar wanneer ze slaapmedicatie krijgt heeft ze het idee pas echt in een nachtmerrie belandt te zijn. Wat gebeurt er met haar? Wie is het jongetje dat ligt vastgeketend aan het bed. Dan ziet ze op tv een oproep, er is een lichaam gevonden van een jongen, dit heeft ze al eerder gezien in haar droom! Hoe kan het dat zij meer weet? Wat is er met haar aan de hand? Wanneer haar psychiater hier kennis van neemt, vertelt zij aan haar man, politieagent, Fabian Naegelhout wat Hannah heeft gezien in haar “dromen” Kan Hannah de jongen thuisbrengen? Kan zij ondanks haar verdriet om haar eigen kind een ander kind helpen?

Zo.. dit is een prettige kennismaking !!

De Vlaamse auteur Petra Spark heeft al twee boeken op haar naam staan, mijn eerste kennismaking maar zeker niet de laatste, want zoals de lugubere cover doet vermoeden schuilt er achter de heerlijke titel Gruwelijke Gave inderdaad een gruwelijke gave, en wel die van Petra Spark. Een mix van een sterke trekkende schrijfstijl met een lugubere verhaallijn geven mij vele uren leesplezier. Spark combineert spanning, het paranormale met een hele bubs interessante karakters tot een thriller welke op het witte doek niet zal misstaan.

Wellicht geïnspireerd door het Dutroux gebeuren in België, weet Spark de juiste toon te zetten waardoor je als lezer vastgeketend aan de bladzijdes bent verbonden, wegleggen is geen optie en naarmate het einde vordert twijfel je of je wel verder wilt lezen…want doorlezen betekend dat het einde in zicht is, en wil je dit eigenlijk wel? Mmm, een interessant karakter Hannah Bodart, zo eentje waar je wel meerdere thrillers mee kunt vullen, haar gave geeft het boek net dat extra originele unieke sausje en de cliffhanger aan het einde smaakt naar meer. Nu duimen dat er ook meer komt. Wat mij betreft zal dit niet mijn laatste boek van de Vlaamse Petra worden, dit is een kennismaking waar ik warm voor loop.

Rauw randje

Voor de liefhebbers van thrillers met een rauw randje is dit zeker een aanrader, voor mij was het een pageturner welke smaakt naar meer. Hopelijk volgen er nog meer verhalen met Hannah en haar psychiater Kimberley in de hoofdrol. Ik kijk ernaar uit !!

Lieve Leesgroet Moon Kager