Recensies van Moon·Thriller

Val – Toni Coppers “Nieuwe Karakters, maar dezelfde sfeer, genieten van weer een TOPCoppers

Val – Toni Coppers

“Nieuwe karakters, met het bekende sausje van Coppers, een thriller van de bovenste plank”

  • Uitgevers: Manteau
  • Auteur: Toni Coppers
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789022337240 
  • Druk: 1 
  • April 2020 
  • 384 pagina’s

Dit is geen cold case toch? Leblanc keek nog eens naar de datum om zeker te zijn dat hij zich niet vergiste. Dit is nog maar pad gebeurd”

Alex Berger, Sara en Eric hebben alle drie hun eigen verdriet, dit verbindt hen, maakt hen één, samen zijn ze onderdeel van, de moordploeg, een groep mensen ieder met zijn eigen specialiteit onderzoeken cold cases waardoor ze hopen op een doorbraak in het onderzoek. Dan roept Sara Cavini de Moordploeg bij een voor een actuele case, als hoofdinspecteur bij Interpol in Brussel heeft zij de oproep van een moord in London op haar bordje gekregen, de dader heeft een interessant detail bij het slachtoffer achtergelaten, een miniatuur van het Atomium. Waarom dit kunstwerk uit Brussel op de buik van het slachtoffer is achtergelaten is de grote vraag. Kan de oud-commissaris Alex Berger zijn vriendin helpen, kan hij zijn verdriet en pijn aan de kant zetten en weer zijn geliefde werk oppakken? Al snel blijkt dat het slachtoffer in London niet de enige te zijn… er volgt een moord in Vlaanderen.

Kunnen Sara en Alex de dader achter halen voor er nog meer slachtoffers vallen?

Je herkent de auteur aan de sfeer in het boek, heerlijk

Toni Coppers, ik ben groot fan van de Vlaamse schrijver die zich mag meten met de grote der aarden, is dan mijn persoonlijke mening he! De vlotte thrillers zijn meeslepend en de serie over Liese Meerhout heeft mijn hart al heel lang gestolen. Nu een Standalone? Of wellicht een nieuwe serie, over Alex Berger? Mmm, van mij mag het wel, want Alex Berger, Sara Cavini en Eric Machiels maken mij meteen erg nieuwsgierig naar hun verbintenis en hun verdriet, een zeer aangename kennismaking met een nieuwe hoofdpersonages, waar thrillerliefhebbers voor warm lopen. Coppers zal Coppers niet zijn als hij deze karakters op een trekkende manier aan je voorstelt.En ondanks dat het even wennen is andere personages van de hand van Coppers, overheerst de fijne schrijfstijl en proef je gewoon de auteur achter de karakters. De warmte, het vriendelijk en zijn doortastendheid

Dit smaakt zo naar meer !!!!!

Eenmaal gewend aan de bekende schrijfstijl maar de nieuwe hoofdkarakters zal je al snel beamen dat het weer als vanouds een echte Toni Coppers is, het is maar even wennen maar de Vlaamse top-auteur geeft aan alles zijn eigen touche, de handtekening van Coppers is herkenbaar voor de fans van de thriller Koning. Mocht je nog niets hebben gelezen van de auteur dan is Val zeker aanrader om mee te starten, het verhaal heeft een mysterieuze swing, met romantiek, spanning en ook in Val maken de karakters weer het verhaal. Het smaakt naar meer, is er een nieuw duo/trio geboren met Alex, Sara en Eric ik hoop het want hun gezamenlijke pijn, kan groeien tot iets wat van de bladzijde zal springen… Een heerlijke combi, Coppers, Intrigerende karakters, de Vlaamse touche en Spanning waar je van begin tot eind van zal genieten. Val is een stap in een nieuwe richting? Een richting die ik graag blindelings zal volgen, vanaf nu staat Val hij in mijn Routeplanner!

Val blijkt nadat ik het gelezen heb toch niet het eerste boek over Alex Berger, De zaak Magritte, is de eerste in deze serie, je snapt het al .. de recensie volgt snel, Uitgeverij Manteau heeft dit eerste deel in juni 2020 het uitgegeven. Ik kan niet wachten! Dit is eigenlijk een korte PS. waar ik enorm blij van word.

Bedankt Toni, voor weer een heerlijke thriller.

Lieve leesgroet Moon Kager

Een gedachte over “Val – Toni Coppers “Nieuwe Karakters, maar dezelfde sfeer, genieten van weer een TOPCoppers

Reacties zijn gesloten.