Gast recensies·Recensies·Thriller

Zonder Zintuigen – Ed James “Een ijzersterk eerste deel!” #Mustread!

Ed James – Zonder Zintuigen.

Zonder zintuigen is het eerste deel in een reeks met nieuwe personages Corcoran en Palmer in de hoofdrol!

  • Auteur: Ed James
  • Uitgever: HarperCollins.
  • Nederlands 
  • 1e druk: augustus 2020
  • 9789402705478
  • Paperback 
  • 384 pagina’s

We maken kennis met Inspecteur Aidan Corcoran en crimineel psycholoog Marie Palmer. Door het lot van een wekenlang vermiste vrouw, welke zwaargewond wordt gevonden, worden Corcoran en Palmer gedwongen om samen te werken. Vanaf de eerste bladzijde neemt James je mee in het verhaal rondom Sarah Langton die gevonden wordt aan de kant van de weg. Sarah is zwaargewond, uitgehongerd en erg ziek. En niet geheel onbelangrijk, ze was weken vermist. De politie was er, ten onrechte, van uitgegaan dat Sarah niet meer leefde. De lokale rechercheur Butcher reageerde gelaten op haar ‘terugkomst’… niet blij dat ze er weer was maar eerder bang voor een slecht gesprek.  Corcoran wordt in eerste instantie met Butcher opgezadeld om het onderzoek te starten. Al snel wordt duidelijk dat de politie niet verder komt…. Wat is er met deze vrouw gebeurd?

Ed James – Zonder zintuigen #Mustread

Het tweede slachtoffer wordt inmiddels aan ons bekend gemaakt als Corcoran kennis maakt met de crimineel psycholoog Marie Palmer om Sarah te ondervragen. Palmer is echter eerst niet blij. Ze werkt normaal alleen en ze noemt Corocoran haar oppas. Al gauw ziet ze in dat deze zaak niet zo is als al haar andere.. Want vermist worden is één ding, zwaargewond teruggevonden worden is een tweede. Corcoran en Palmer zijn het eens – ze hebben te maken met niet zomaar een verdwijning. Al vlot volgt een telefoontje van een Brigadier uit Warwickshire….

Het tweede slachtoffer Howard is gevonden. Moe en verward en met diepe kringen onder zijn ogen.  Corcoran en Palmer gaan er met flinke vaart op af om met hem te gaan praten. Howard geeft aan in dezelfde situatie te hebben gezeten als Sarah. Al kennen ze elkaar niet. Dan komen ze er achter dat er wellicht nog een derde slachtoffer kan zijn.

De schrijver Ed James was voor mij een nog onbekende schrijver, maar ik werd heel nieuwsgierig door de “achterflap”. In het begin vond ik dat de personages elkaar snel opvolgden, maar toen ik eenmaal de snelheid hiervan te pakken had kon ik op mijn lauweren rusten en het verhaal goed volgen. Het verhaal is in mijn ogen goed bedacht, James heeft een fijne schrijfstijl, hier en daar wat humor en weet je in het verhaal mee te nemen en in mijn geval geeft dat een leuke beeldvorming…. Ik zie alles voor me in mijn hoofd. De hoofdstukken zijn gemiddeld lang en worden vanuit de personages geschreven, wat in dit gehele verhaal een prettige afwisseling is.

Ik ben enthousiast. Ik kan niet wachten op het volgende deel en wat ik in de tussentijd ga doen ? Op zoek naar zijn andere boeken !!

   Lieve leesgroeten, Monique Vennink