#thekobolife·@Kobobooks·Blogtour·Boekentips·Jeugdboek·Recensie van Elsa·Recensies

Het hotel op de rots – Mel Hartman #Blogtour “Zo is het niet alleen een hartstikke gaaf avontuur op zich maar ook hoopvol als dingen soms moeilijk lijken te zijn.”

Het hotel op de rots – Mel Hartman

“Het is een leuk jeugdverhaal wat spannend is om te lezen en origineel aanvoelt”

Auteur(s) : Mel Hartman

Uitgeverij : Hamley Books

ISBN : 9789463967938

Taal : Nederlands

Uitvoering : Hardcover

Aantal pagina’s : 200

Verschijningsdatum : mei 2021

Achterflap

Hella gaat met haar broertje en ouders op vakantie, maar onderweg worden ze door een storm overvallen. Gelukkig komen ze het Rotshotel tegen, en ze besluiten om daar te overnachten. Er zijn nog meer gezinnen in het hotel gestrand. Alles lijkt normaal tot het gebouw van de grond loskomt en de lucht in schiet. En dan verdwijnen ook nog eens zomaar alle ouders.

Samen proberen de kinderen het geheim van het hotel te ontraadselen. Daardoor komen ze al gauw in allerlei gevaarlijke situaties terecht, waarbij ze hun angsten onder ogen moeten zien.

Wees maar niet bang. Of toch wel?

Mijn leeservaring

In de tijd dat ik met smart wacht op boek 3, ‘Als doden slapen’, van de Dodenreeks kan ik mij vermaken met een ander soort boek van Mel Hartman. Namelijk met ‘Het hotel op de rots’, haar debuut als jeugdauteur zoals op de achterzijde vermeld staat.

De vormgeving van het boek is in ieder geval weer fantastisch zoals we inmiddels gewend zijn van de uitgaves via Hamley Books. Een hardcover omslag doet het altijd goed bij mij en de afbeelding van het enigszins griezelig uitziende hotel op de rots prikkelt mijn fantasierijke geest genoeg om meer te weten willen komen over het inhoudelijke verhaal. De ondertitel ‘Welkom in het magische en mysterieuze Rotshotel, waar een wens uitgespreken gevaarlijk kan zijn’ doet nog een extra schepje bovenop de drang om het boek open te slaan.

“Het is een hotel zoals ze nog nooit heeft gezien, en ze twijfelt of het wel een goed idee is om daar een nacht door te brengen.”

Ook aan de binnenzijde is het boek bijzonder goed verzorgd qua illustraties en vormgeving. Niet alleen heeft elk hoofdstuknummer dezelfde zwarte vogel afbeelding maar vind je tussendoor pagina vullende tekeningen die een deel van het vertelde verhaal weergeven en je voorstellingsvermogen ondersteunen. Het lettertype is overal van een duidelijk & helder afgedrukte grote en draagt zo weer bij aan het gemak waarmee ik dit boek las.

De schrijfstijl van Mel is met ‘Het hotel op de rots’ aangepast op de jeugddoelgroep en toch herken ik ook volledig haar stijl vanuit de YA Urban Fantasy boeken. Mel’s stijl leest sowieso soepel, gemakkelijk qua bewoording, is in dit geval laagdrempelig en toegankelijk voor vele lezers. Inhoudelijk behelst haar stijl in dit verhaal naast de serieuzere betekenisvolle kantjes veel humor en lachwekkende situaties waardoor het een subtiel spannend en grappig geheel vormt,  perfect voor de jonge lezers.

“Het klinkt onheilspellend, als een tune uit erg enge film, het moment waarop de kijker weet dat de acteur iets vreselijks zal overkomen.”

De avonturen van Hella en de andere kinderen zorgen voor verrassende fantasievolle ontwikkelingen waardoor je door wilt blijven lezen. Ze maken dingen mee die je zelf niet hoopt te moeten ondergaan maar zet je wel aan het denken en houdt je nieuwsgierigheid vast. Er is tenslotte veel te beleven en er moet doorgezet worden om tot oplossingen te komen wat zorgt voor onverwachte vriendschappen en ontdekkingen.

De personages zijn herkenbaar als allerlei verschillende kinderen met eigen karakters. Doen de lezer misschien denken aan klasgenootjes, vriendjes, neefjes, nichtjes, etc. Waardoor het duidelijk gemaakt wordt dat we allemaal verschillend zijn en niet altijd dezelfde manier van denken hebben maar dit geen obstakel hoeft te zijn.

“Hij trekt zijn schouders op en laat ze dan weer zakken. ‘Het is wat het is.’”   

Het is een leuk jeugdverhaal wat spannend is om te lezen en origineel aanvoelt. Ik raad het van harte aan mede door de onderliggende boodschappen van geef nooit op, leer inzicht in jezelf te krijgen en durf jezelf te zijn. Zo is het niet alleen een hartstikke gaaf avontuur op zich maar ook hoopvol als dingen soms moeilijk lijken te zijn.     

Lieve leesgroet, Elsa.

Dit boek is ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com

2 gedachten over “Het hotel op de rots – Mel Hartman #Blogtour “Zo is het niet alleen een hartstikke gaaf avontuur op zich maar ook hoopvol als dingen soms moeilijk lijken te zijn.”

    1. Hi, hangt een beetje af van het leesniveau van het kind zelf. Maar ik persoonlijk zou het verhaal al wel laten lezen vanaf een jaar of zeven. Lieve groet, Elsa.

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.