Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Het spoor van de doden – Sarah Bailey. “Een aanwinst voor de echte thrillerfans, sterk, interessant en spannend tot het einde”

Het spoor van de doden – Sarah Bailey

Sarah Bailey, mag  wat mij betreft naast Lisa Gardner, Sharon Bolton en wellicht zelfs naast Karin Slaughter op de plank!

  • Auteur: Sarah Bailey
  • Uitgeverij: Marmer
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789460684609 
  • Druk: 1 
  • mei 2020 
  • 448 pagina’s

“Bij de woorden ‘vermist tienermeisje’ krijg ik de koude rillingen. Ongeveer een halfjaar geleden had ik een onderzoek dat me bijna de genadeklap gaf, en dat misschien wel het dieptepunt van mijn carrière vormt.”

Wanneer rechercheur Gemma Woodstock op de begrafenis van haar ex en vader van haar zoontje Ben, hoort van een moord op een zeventienjarige jongen en de vermissing van de vijftienjarige Abbey, neemt ze een resoluut besluit. Ze verlaat Smithson, het plaatsje dat zij jaren geleden de rug al heeft toe gekeerd en reist af naar Fairhaven om zich daar te storten op het onderzoek. Eenmaal daar aan gekomen lijkt het wel of Gemma een déja-vu beleeft, er zijn wel veel overeenkomsten met haar laatste vermissingszaak in Sydney, is er een connectie of lijdt haar schuldgevoel een eigen leven?

Het spoor van de doden  is het derde deel in de Gemma Woodstock serie, een serie die hoge ogen gooit en waarmee Bailey al meerdere prijzen heeft mogen winnen. Je zult het snappen wanneer je gestart bent in dit derde deel, welke meer dan goed los leesbaar is., een groot pluspunt. Wat een fijne vlotte schrijfstijl bezit Bailey en de spanning zal de lezer meteen op het puntje van zijn of haar stoel trekken. Een thriller die je vanaf het begin weet in te pakken. Op het juiste moment worden er kleine wendingen aan het verhaal toegevoegd waardoor je nieuwsgierigheid groeit en de leesflow in snelheid toeneemt. Steeds weet Bailey de lezer weer geboeid te houden met een kleine verassing aan het einde van een hoofdstuk, waardoor de spanning oploopt. Sarah Bailey verdient een plekje op de lijst bij de grote namen, de Australische sfeer in combinatie met de verhaallijn en de verdachte personages maken dit boek tot een echte Mustread. Deel één en twee zullen dan ook snel op mijn boekenplank deel drie vergezellen, Gemma Woodstock is een karakter die alles heeft wat een echte thriller rechercheur nodig heeft, een rugzak, een eigengereid karakter en problemen in de liefde, kortom genieten dus zeker met de spannende en toch ook gevoelige verhaallijn wil je deze thriller niet missen!

Sarah Bailey, mag  wat mij betreft naast Lisa Gardner, Sharon Bolton en wellicht zelfs naast Karin Slaughter op de plank! Ze laat met deze thrillerserie zien waartoe zij in staat is!

Lieve Leesgroet Moon Kager