Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Kerststuk – Saskia M.N. Oudshoorn  “Een heuse Feelgood-kerst-thriller is Kerststuk! Wat een tof verhaal!”

Saskia M.N. Oudshoorn – Kerststuk.

Met ‘Kerststuk’ even op de bank, net voor, tijdens of na alle hectiek van de kerstdagen. Heerlijk om je even mee terug te trekken!

  • Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
  • Uitgever: De Verhalenfabriek
  • Nederlands 
  • December 2021
  • E-Pub
  • 9789461096272
  • 64 pagina’s

Manon Vroegop is getrouwd met Gert en ze vraagt zichzelf af waar Manon is gebleven. Ze zit in een gewelddadige relatie gevangen en is een schim van zichzelf geworden. Niemand weet hier nog van, zelfs haar zus Julia niet! Ze zal voor zichzelf en voor haar zoontje moeten kiezen en van haar man moeten scheiden. Dat dit eenvoudiger bedacht dan gedaan is spreekt voor zich. Gert zal dit niet zo maar laten gebeuren, daarvan is Manon zeker! Maar ze kan niet nog een Kerst samen met hem doorbrengen!

Marije de Koning is getrouwd met Sven en samen hebben ze een dochtertje Sterre. Ze genieten altijd van de kerstdagen en de periode daarom heen. Zo ook weer dit jaar, al hangt er een zware en donkere wolk boven hen. Wat ze op dat moment nog niet weten is dat ze door het noodlot zullen worden getroffen!

Zullen beide gezinnen ooit nog van de kerstdagen kunnen genieten?

In deze korte kerst feelgoodthriller volgen we beide families die aan elkaar gelinkt worden door de zus van Manon, Julia. Julia is werkzaam in een winkel, die al ver voor de kerstdagen omgetoverd wordt tot een heuse kerst-interieur-winkel. De eigenaresse van deze mooie winkel is Marije de Koning, een aardige vrouw waar Julia het erg goed mee kan vinden.

Eerst krijgen we inzicht in het leven van Manon en haar familie. Je kan spanning en gejaagdheid van Manon voelen en de urgentie om haar man te ontvluchten!

Hierna krijgen we een inkijkje in het leven van Sven en zijn gezin. Een fijn gezin waar niet alles loopt zoals ze zouden willen. Heel graag zouden ze hun gezinnetje uitbreiden met een broertje of zusje voor Sterre, helaas lijkt dit er niet in te zitten. Later blijkt dit ‘probleem’ groter wordt dan ze dachten. Op het moment dat dit duidelijk is, zijn ze eigenlijk al te laat om dit grote onheil af te wenden.

Deze feelgood thriller heb ik met veel plezier gelezen, een kort verhaal wat lekker snel leest, waarbij je geboeid blijft tot het einde en waar je zelfs tijdens de kerstdagen misschien nog wel even de tijd voor vrij kan maken! Ik zeg doen! Een kerst-Mustread!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman