Recensies·Recensies van Moon·Roman

De rozentuin – Tracy Rees ****

De rozentuin – Tracy Rees

Een verhaal waarbij de gevoelens van de lezer op de proef worden gesteld, gerechtigheid en respect voeren de boventoon. Een meer dan beeldende aanrader

London 1895, een tijd waarin de vrouw de ondergeschikte rol had, een tijd waarin er achter de voordeur zich van alles af kon spelen waar de buitenwereld geen weet van had. Een tijd waarin drie dames, de een nog jong meisje, de ander een krachtige puber en een volwassen dame  samen voor een dilemma staan, hun krachten bundelen en hopen dat alles weer op het goede pad komt.

Tracy Rees is een auteur die de lezer zal weten te ontroeren en te imponeren, haar beeldende schrijfstijl en haar indrukwekkende verhaallijnen, welke stuk voor stuk een boodschap hebben, laten de meeste lezers niet los. Ook in De rozentuin heeft zij een weer meer dan indrukwekkend thema aan gesproken, de vrouwelijke positie in de negentiende eeuw, ze heeft dit thema verwerkt in een verhaal dat de lezer onder de huid zal kruipen.

De drie/ vier hoofdpersonages , welk elk aan het woord komen in De rozentuin, zullen stuk voor stuk iets raken bij de lezer, op de manier die Tracy Rees als de beste beheerst. Haar verhaallijn start rustig maar daarna leest het als een trein en is er geen houden aan, vanaf het begin zal er een brok in de keel worden gevormd bij de lezer, het onderwerp is ontroerend, en naarmate de plot vordert komen er allerlei emoties los. Tracy Rees is een auteur die je eigenlijk niet mag missen op je leesstapel, zeker als je houdt van een verhaal met inhoud, waar niet meteen de romantiek als hoofdmoot wordt verwerkt maar zeker het thema meer dan respectvol wordt uitgediept, Rees scheept de lezer niet af met korte details, je wordt getrakteerd op een gedegen verhaal met inhoud. Een tikje zweverig maar dit past geheel bij de karakters en de sfeer van het verhaal.

Een verhaal met een boodschap waar wordt ingespeeld op de gevoelens van de lezer en waarbij je het maar moeilijk droog houdt. Kortom, een schrijfster die de lading meer dan uitstekend weet te dekken. Een echte Aanrader

Lieve leesgroet Moon Kager