eerste deel·Harper Collins·Nieuwe serie·Recensie van Carla·Recensies·Thriller·Thrillerserie

Waterkoud – A.M. Ollikainen.  “Een gloednieuwe Finse crime serie met mooie beloftes voor een vervolg! Fijn begin van nieuwe reeks!”

A.M. Ollikainen – Waterkoud.

  • Auteur: A.M. Ollikainen
  • Uitgever: Harper Collins
  • Nederlands 
  • September 2022
  • Paperback
  • 9789402710557
  • 352 pagina’s

Inspecteur Paula Pihlaja krijgt de leiding over een vreemde moordzaak. Er is een lijk is gevonden in een container die is geplaatst voor het landgoed van de familie die eigenaar is van het bedrijf van deze container. De vrouw die in de container is gevonden is verdronken in het zeewater waar de container mee gevuld was. Een afschuwelijke moord!

Paula en haar team hebben nog geen idee wie de vrouw is. En zolang ze niet achterhalen wie ze is, lijkt een oplossing voor deze moordzaak nog ver weg.

De familieleden van het landgoed waar de container was geplaatst zegt het slachtoffer niet te kennen. De container mag dan van hun bedrijf zijn en voor hun deur zijn geplaatst maar ook daar weten ze niets van beweren ze.

Paula wantrouwt de familieleden, er speelt iets, dat voelt ze. Toch is het natuurlijk niet logisch als je een moord wil plegen dat je dat met een eigen container doet en ook nog eens vlak voor je deur! Maar wat houden de familieleden dan verborgen?

“Ze opende haar ogen. De angst bonkte in haar maag, instinctief. Het was volkomen donker. Ze hield een hand voor haar ogen, bewoog die heen en weer en spande zich in om de beweging, de figuur te zien die haar hand zou kunnen zijn.”

Het boek start met een inleiding van twee maanden, waarin we in de eerste maand een inkijkje krijgen in een gebeurtenis die later pas verduidelijkt wordt. In de tweede maand krijgen we belangrijke informatie die duidelijk maakt dat één van de personages een voor de buitenwereld verborgen verleden heeft. Maar er zijn wel meer personages met een verleden die beter niet opgerakeld kan worden, blijkt gaandeweg het verhaal!

In eerste instantie moest ik even wennen aan de schrijfstijl; al kan ik niet precies benoemen waar dat dan precies door kwam. Misschien lag dit aan mij en aan de namen van de personages die ik me eigen moest maken. Dit duurde gelukkig niet lang want ik zat ineens wel goed in het verhaal! Zo goed, dat ik toen het uit was graag door had willen lezen in het vervolg! Helaas, dit vervolg is er natuurlijk nog niet! Ik ben vooral nieuwsgierig geworden naar het verhaal rondom het geheime verleden van Paula, en het personage dat hierin de hoofdrol speelt! Verder is er een collega van Paula die zijn privéleven ook liever voor zichzelf houdt en ook hier wil ik weten of deze verhaallijn  verder wordt uitgediept.

Deze gloednieuwe Finse crimeserie heeft direct beloftes voor een vervolg! Kom maar op met het volgende deel!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman

I