Duo recensies van Caro en Moon·Recensies

Koninklijk Complot- Linda Udo

 

Koninklijk Complot- Linda Udo

Duo recensie door Caroline en Moon

download (2)Je hebt weleens van die boeken waarvan je weet dat ze je lang bij blijven.

Zo hebben wij dat bij Koninklijk Complot van Linda Udo.

Weten jullie nog waar jullie waren op 31 augustus 1997, toen het schokkende nieuws over het ongeluk van Lady Di kwam?

Linda Udo verdiepte zich met uiterste gedrevenheid in het leven van Diana, de prinses van Wales. Na het bizarre auto-ongeluk in een Parijse tunnel, spitte ze omvangrijke archieven door, omdat ze het gevoel had dat de officiële lezingen niet klopten. Ze verdiepte zich in kronieken van het Britse koningshuis, geschreven door vermaarde historici. Filterde relevante feiten uit duizenden tabloids. Bestudeerde foto’s en analyseerde documentaires, reportages en politierapporten

Linda heeft zelfs een hele site gewijd aan haar boek, kijk maar eens op http://langlevediana.nl/boek/                                                                                                                        Hier vind je alle achtergrond informatie welke je vragen hopelijk beantwoord. Want met vragen blijf je zeker zitten na het lezen van dit boek.

Zowel Caroline als Moon hebben dit boek gelezen, en hebben de kans gekregen Linda persoonlijk te ontmoeten op de Manuscripta in Zwolle afgelopen september. Ook houden we Linda in de gaten, en weten inmiddels dat er echte plannen zijn om het boek te laten verfilmen in America. Jullie snappen natuurlijk al dat wij echte fans zijn van dit boek en dus ook deze ontwikkelingen in de gaten houden.

Lees je hieronder mee waar het boek over gaat? En wat wij van het boek vonden?

Het Verhaal:

“Wat zou ik graag vrij zijn net als jullie”

Dit laat Diana zich ontvallen wanneer zij de imposante Steenarenden in de lucht ziet zweven. Diana heeft al snel door dat zij niet de grote liefde is van prins Charles. Ze snakt naar zijn aandacht maar hij stelt haar elke keer weer teleur, ondanks haar woede dat Charles nog altijd met Camilla om gaat houdt ze nog zielsveel van haar man. Het liefst wil ze ontsnappen aan de dagelijkse verplichtingen van het leven aan het hof. Diana wil de monarchie niet omver werpen. Het is immers de toekomst van haar kinderen. Daarom is ze vast beraden: ze zal verdwijnen. Charles en zijn familie hebben gewonnen. Ze kan niet langer opboksen tegen de leden van het koninklijk huis. ”Mission Escape” is geboren. Dodi Fayed staat aan het hoofd van de missie. Hij is al na de eerste ontmoeting met de Prinses van Wales onder de indruk van haar. Het wachten is op groen licht van Lady Di is zij klaar om van het toneel te verdwijnen? Is dit het boek met de waarheid? Het echte verhaal achter het noodlottige ongeval waarbij Lady Di en Dodi Fayed de dood vonden?

Dit boek is niet zomaar verschenen het heeft zeventien jaar onderzoek gekost voor het klaar was. Linda Udo verdiepte zich met uiterste gedrevenheid in het leven van Diana, de prinses van Wales. Na het bizarre auto-ongeluk in een Parijse tunnel, spitte ze omvangrijke archieven door, omdat ze het gevoel had dat de officiële lezingen niet klopten. Ze verdiepte zich in kronieken van het Britse koningshuis, geschreven door vermaarde historici. Filterde relevante feiten uit duizenden tabloids. Bestudeerde foto´s en analyseerde documentaires, reportages en politierapporten. Daardoor heeft zij een waarheid boven water gekregen, die het koningshuis, de Britse regering en de geheime diensten verborgen hebben weten te houden.
Linda onderzocht grondiger, spitte dieper en langzaamaan ontstond zo de adembenemende en spannende roman ´Koninklijk Complot´. 

Caroline haar mening is;

Het boek Koninklijk Complot wilde ik graag lezen want Moon wees me op het boek en zij zei “dit is echt iets voor jou”, laat ik het nu net winnen!

De omslag heeft een prachtige Koninklijke kleur blauw met een schaduw van Lady Di erop siert de cover van het boek. Ik heb nooit gedacht aan een complot, maar na dit boek heb ik mijn twijfels. Wil je gewoon blijven geloven dat het een ongeluk was dan raad ik je aan dit boek niet te lezen.
Het boek beschrijft de verdwijning van prinses Diana. Een plan verzonnen door prins Charles en zijn vader prins Philip en uitgewerkt door Dodi Fayed.
Prinses Diana is getrouwd met prins Charles en dit was een huwelijk dat moest plaats vinden omdat er troonopvolgers moeten komen. Diana was een zeer goede partij blond, blauwe ogen en nog maagd en nog koninklijker dan de Koninklijke familie zelf. Nadat de prinses twee troon opvolgers heeft gebaard is zij eigenlijk overbodig. Prins Charles heeft maar 1 grote liefde en dat is Camilla.

Hij kan niet met deze vrouw verder omdat Diana er nog is. Diana is de prinses van het volk, maar is zelf niet blij met alle media aandacht. Ze kan geen stap meer doen zonder de paparazzi. Wanneer haar het plan wordt voorgelegd om te verdwijnen moet ze hier over nadenken maar komt tot de conclusie dat dit waarschijnlijk haar enige kans is op een normaal leven ook voor haar kinderen.
De premier van groot Brittannië, op dat moment John Major, krijgt de opdracht het koninklijk complot in werking te zetten. Hij moet contact zoeken met Dodi Fayed die daar de geschikte persoon voor is.
Dodi heeft al eens een film geregisseerd waar iemand verdween, maar nu moet hij dus in het echt de prinses van Wales laten verdwijnen. Hij moet de hele wereld om de tuin lijden. Hij gaat opzoek naar de meest betrouwbare mannen die hem hiermee kunnen helpen. Het plan wordt in een aantal jaren uitgewerkt en pas wanneer de prinses er zelf klaar voor is kan de grote verdwijn truc plaats vinden.

In dit boek wordt het leven van de prinses beschreven, zij gebruikt antidepressiva en soms snijd ze in zich zelf. Ze is ziekelijk mager en erg ongelukkig. Alleen haar kinderen houden haar op de been. Wanneer ze in het openbaar verschijnt speelt ze toneel. Eindelijk is de tijd daar dat Diana klaar is voor de grote verdwijn truc samen met Dodi.

Dit perfect uitgevoerde verhaal kun je niet verzinnen, de details die zijn beschreven, de brieven die je terug kunt lezen. Ook al heb ik veel vragen nadat ik het boek dicht sloeg, waarschijnlijk is dat ook de bedoeling, heb ik genoten van dit boek. Ik ben heel benieuwd naar de verdere onthullingen want Linda is nog niet klaar met haar onderzoek. Maar Linda weet je zeker dat je verder wilt snuffelen, Diana is niet voor niets voor de paparazzi verdwenen?

En ook Moon had haar mening;

Vanaf de eerste bladzijde raak ik geïntrigeerd, door wat ik lees. Het overlijden van Lady Di is omgeven door schaduwen en intriges. Ik ben benieuwd wat of ik lees waar is? Wat is er echt gebeurt, is Lady Di vermoord of is er sprake van een stom ongeluk? ( wat de Koninklijke familie wel heel goed uit kwam moet ik zelf eerlijk zeggen) Is dit het boek met antwoorden? Of weer iemand die er geld aan wil verdienen. Ik ga gauw verder want zoals ik al zei vanaf de eerste bladzijde heeft dit boek me gepakt. En iemand die 17 jaar onderzoek aan dit Noodlottige ongeval besteed zal het toch niet alleen om het geld doen …

Tijdens het lezen leer je hoe zwaar Di het had op het Britse hof, de familie banden waren erg zwaar haar schoonvader haatte haar, haar schoonmoeder had wel sympathie voor haar ook zij werd bedrogen door prins Phillip. En de relatie tussen prins Charles en Lady Di was op een gegeven moment echt niet meer te doen, je voelt het minder waardigheidsgevoel van Diana, en je snapt bijna niet hoe ze zo lang van die Charles is blijven houden. Want ze is echt gek van die man geweest, de onmacht en de bezorgdheid tegen over de toekomst van haar kinderen, zich zo weg cijferen het is gewoon goed beschreven, het bevat details waarvan je denkt hoe heb je deze informatie allemaal verzameld? Hoe weet je dit allemaal het is zo gedetailleerd beschreven tot de kleinste aan toe?

Het boek is heel fijn geschreven er staan hele mooie verwijzingen in, op een gegeven moment staat er bijvoorbeeld: “Het is voor Dodi pijnlijk om te zien hoe zo`n prachtige kaars steeds wordt verstikt door het regime van het Britse Koningshuis en een leeg huwelijk met Charles.” Ik las dit en ik moest gelijk denken aan Elton John en zijn nummer op de begrafenis van Diana “Candle in the wind”. Meerdere keren in het boek bedenk ik me “ jeetje wat mooi beschreven!”. Terwijl ik daar eigenlijk nooit zo van ben, maar op de één of andere manier ben ik gewoon erg onder de indruk van dit boek.

Naarmate ik verder kom in het boek beginnen er allerlei vragen omhoog te borrelen. Word ik hier gewoon voor het lapje gehouden? Ik denk af en toe het zal toch niet he, wat als gevolg heeft dat ik het boek gewoon niet weg kan leggen. Ik wil gewoon weten hoe het allemaal zit. En dan, dan sla je het boek dicht en denk je Wauw!! Maar wat weet ik nu, ik weet helemaal niks ik heb alleen nog maar meer vragen.

Heb je ook zo je vragen over de dood van Lady Di, dan moet je dit boek echt lezen. Zelf denk ik dat ik nog maar eens een boek ga pakken over dit onderwerp, kijken of dat ook zo goed beschreven is.

Al met al geef ik geen eens een beoordeling in verschillende categorieën, dit boek heeft een verhaal, het heeft mooie details, er zit een mooi verloop in en ik kon het niet weg leggen dit boek zal zeker nog maanden door mijn hoofd blijven spelen, het heeft me gepakt en niet meer losgelaten

Zoals jullie wel door hebben zijn we fan van dit Boek, Linda is inmiddels bezig met een nieuw boek waar wij natuurlijk ook erg nieuwsgierig naar zijn. En zodra dat uit is gaan we het lezen en laten we jullie weten wat of we daar van vinden, maar Koninklijk Complot krijgt van ons samen dikke 4 en een halve ster. En nu wachten op de film want we weten zeker dit gaat een hoop stof op doen waaien over de hele wereld. Let maar op onze woorden!!

Liefs Caro en Moon

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Koninklijk Complot- Linda Udo

Reacties zijn gesloten.