Recensies·Recensies van Caro

Tot op de Bodem- Lisa Gardner

Auteur: Lisa Gardner20160303_134258

Uitgever: Cargo

  • Nederlands
  • 416 pagina’s
  • Cargo

 

Geweldig ik mocht met mijn vriendin Moon naar de Meet en Greet van Lisa Gardner bij bol.com. Ik was al eens vaker bij een Meet en Greet geweest en weet dat het altijd perfect verzorgt wordt.

Op het boekenfestijn had ik heel veel boeken van Lisa Gardner zien liggen, maar niets mee genomen. Nog nooit had ik iets van deze auteur gelezen, maar dat kan natuurlijk niet als je deze gaat ontmoeten. Moon stuurde mij haar leesexemplaar toe van het laatste boek van Lisa Gardner, dat nog uit moest komen, Tot op de bodem..

De omslag20160303_134623_resized

Nu moet ik zeggen, er zijn enorm veel boeken met ogen op de cover en wat ik nu precies van deze vind weet ik niet. Wat heeft een oog in een hoofd nu te maken met op de bodem, ik zou eerder denken aan de top, maar ik ben gaan lezen!

Het verhaal

Nicole Frank, ook wel Nicky genoemd, stort met haar auto in een ravijn. Ze overleeft de klap, maar is ernstig gewond. Toch lukt het haar uit de auto te komen en ze weet ondanks de regen tegen de stijlenwand omhoog te klimmen waar ze door een automobilist wordt opgemerkt. Deze schakelt de hulpdiensten in, maar Nicky heeft het alleen maar over Vero. Alles wordt uit de kast gehaald om het meisje Vero te zoeken. In een straal van 10 km wordt alles door zocht en zelfs een speurhond wordt ingezet. Toch wordt er niets gevonden en ook de hond komt steeds bij Nicky uit en niets geeft aan dat er nog iemand in de auto zat.

Nicky ruikt enorm naar alcohol en er wordt een fles whisky in de auto gevonden.

Nicky’s bloed wordt onderzocht en het promillage alcohol is niet extreem hoog, maar omdat dit al de derde keer is dat Nicky een hersenschudding heeft opgelopen, is een kleine hoeveelheid alcohol al funest .

De politie kan Nicky niet arresteren omdat ze niet onder invloed het ravijn in is gereden, maar de politie zet vraagtekens bij het ongeluk. Hoe kan een vrouw binnen 6 maanden drie keer een hersenschudding oplopen en waar is het kind gebleven waar Nicky het steeds over heeft. De man van Nicky, Thomas Frank is erg bezorgt over zijn vrouw, maar het lijkt net of Nicky bang is voor Thomas.  Nicky leidt aan het post-commotionele syndroom door de hersenschuddingen die ze heeft opgelopen.

Brigadier Wyatt Foster doet onderzoek op de plaats waar het ongeluk is gebeurd, hij stuit op een hoop vragen en gaat met zijn team spitten. Samen met zijn vriendin Tessa ontrafelen zij stukje voor stukje het leven van Nicole en Thomas Frank.

Mijn mening:

Wat heb ik genoten van mijn eerste Lisa Gardner. Op blz. 300 wist ik nog niet waar het verhaal heen ging. Natuurlijk had ik wel een vermoeden, maar daar was maar een gedeelte van waar.

Sommige stukken vond ik erg langdradig en of ik het nu een echte thriller vond, dat weet ik niet, maar toch wilde ik steeds verder lezen, waar was Vero en wie was Vero en wat heeft Nicky allemaal mee gemaakt en is Thomas wel te vertrouwen?

Ik weet wel dat ik na dit boek meer ga lezen van Lisa Gardner, want ik hoorde dat de vorige  boeken van Lisa echte aanraders zijn. De personages die hier niet een hoofdrol hebben gekregen staan in andere boeken wel centraal. Ik ben benieuwd.

  1. Schrijfstijl            5
  2. Leesplezier        4                            4 ****sterren
  3. Plot                       4
  4. Spanning             3
  5. Originaliteit        4

Een zeer verdiende 4 sterren van mij voor Lisa Gardner en ik ga gauw meer boeken van deze schrijfster lezen 

Caro