Recensies·Recensies van Moon·Roman

Ann Sophia “Noblesse Oblige”Lucia Douwes Dekker..”Genieten van een heerlijke sfeer. #recensie Moon

Ann Sophia “Noblesse oblige”- Lucia Douwes Dekker

Na haar vaders mededeling dat het kapitaal in de familiebank door verkeerde investeringen is verdampt, moet Ann Sophia Bentinck van Voorst tot haar grote frustratie in haar eigen levensonderhoud voorzien. Ze vindt een baan in een wereldvermaard hotel in Amsterdam, waar ze dagelijks geconfronteerd wordt met de blasé houding van gefortuneerde gasten. Haar puissant rijke vrienden nemen haar ‘werk’ nauwelijks serieus en haar ouders vertrekken naar Amerika. Ann Sophia’s bevoorrechte en zorgeloze leven waarin geld nooit een rol speelde, is plotsklaps veranderd. Via zijn adviseur vraagt een zakenmiljonair Anns hulp om zijn familie te fêteren op een waar jetsetleven in de Mediterrane. Voor iedereen aan boord van het luxe jacht de Mabruk III betekent de reis een confrontatie met bestaande zekerheden, niet alleen voor deze familieleden en de internationale crew.

Onderweg naar Antwerpen, pak ik het boek op welke al vele mensen op ons blog hebben gelezen. Caroline was erg enthousiast, ik ben benieuwd een sierlijke cover kijkt me aan wanneer ik het boek uit de tas pak. Mooi, niet bijzonder maar zeker gracieus! Al gauw ben ik verstrikt geraakt in het verhaal van AnSoof, wat een fijne meid, ze is een penibele situatie geraakt en doet er alles aan om haar eigen boontjes te doppen. Een nieuw leven waar ze totaal geen ervaring meer heeft, maar waar ze zich aardig door heen slaat. Nu moet ik al gauw bekennen dat ik geniet van de sfeer welke heerst in het boek, een sfeer van oud en nieuwe geld, het maakt me nieuwsgierig naar die wereld. Maar Anne moet een stapje terug doen een flink stapje terug.

“Waarom had ze zo`n dure opleiding gevolgd om nu helemaal onderaan te moeten beginnen in het Amstel Hotel?”

De schrijfstijl van Lucia Douwes Dekker, is erg besnaard het geeft een goed inkijkje in de wereld van de rijken, ze laat je inleven in het gevoel van Anne, waar je als lezer al gauw een klik mee hebt. Tijdens het lezen merk ik dat de karakters me meer en meer raken, de manier waarop Lucia ze neerzet is tastbaar en echt. Het verhaal leest als een trein, een trein met hele fijne personages waar een echt verhaal achter schuilt. En welke me op het einde zelfs nog verrast met een spannende wending in het verhaal iets wat sluimert tijdens de reis maar hiermee het verhaal de juiste diepgang geeft waardoor het klopt.

“Je droom is veilig bij mij. En zonder dat ze het wist bepaalde ze met deze woorden haar toekomst.”

Nadat ik het boek sluit merk ik dat het boek me echt raakt, dit is vooral aan de schrijfstijl van de schrijfster te danken. Door haar manier van schrijven kun je de emoties tussen de regels voelen. Waarvan ik eerst dacht, is dit boek wel iets voor mij ben ik dankbaar dat het op mijn pad kwam. Met enorm veel plezier las ik Ann Sophia, en werd ik één met Anne een vrouw met liefde in haar, een vrouw die in allerlei situaties haar mannetje weet te staan.

“Een wereld van onuitgesproken woorden hing tussen hen in”

Het maakt me nieuwsgierig naar meer van Lucia Douwe Dekker, deze schrijfster heeft iets wat mij raakt wat mij op sommige momenten echt ontroerde. Met een zucht zet ik het boek in de kast, nog even na mijmerend over de heerlijke sferen.

Lieve Leesgroet Moon