Recensies·Recensies van Caro

Winterzon – Linda van Rijn “Een echt boek voor een koude winterdag”

 “Een echt boek voor een koude winterdag”

 

De achterflap:

Na een cocktailparty op het strand verandert de relaxte vakantie van Amber in een regelrechte nachtmerrie…

Vanwege hun 40-jarig huwelijksfeest nemen Herman en Ineke van Heesch hun kinderen en kleinkinderen mee op een winterzonvakantie naar Curaçao.
Op een avond besluiten de schoonzusjes Amber en Sophie te gaan stappen en ze gaan naar een cocktailparty op het strand. De vrijgevochten Amber voert de keurige huismoeder Sophie de ene cocktail na de andere. Sophie raakt zowaar los en is de hit van de avond op de dansvloer. Ze gaat zelfs in op de avances van een knappe en charmante Antilliaan. Amber vindt het reuzegrappig om deze kant van de brave Sophie te zien en vermaakt zich kostelijk.
Als de party ten einde loopt en Amber naar huis wil, kan ze Sophie nergens vinden. Amber moet eigenlijk wel grinniken om de situatie: de brave Sophie, die waarschijnlijk ergens ligt te rollebollen met een knappe Antilliaan. Maar als Sophie ook de volgende dag niet naar huis terugkeert, blijkt er niet veel meer te lachen.

Over de auteur

Linda van Rijn (1974, Harmelen) is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse toeristische locaties en tegenwoordig als interim-manager voor een grote toeristische organisatie. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en ze schreef verhalen, maar nooit met het doel om echt auteur te worden. Dat veranderde na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. Met haar succesvolle literaire thrillers Last Minute, Piste Alarm, Blue Curaçao, Winter Chalet, Viva Espana, Off Piste en de minithriller Vakantievrienden is ze inmiddels een gevestigd auteur in dit genre. Linda van Rijn schrijft alleen over vakantiebestemmingen waar ze zelf is geweest. Ze woont op Curaçao. Al haar boeken hebben in de Bestseller 60 gestaan.

linda-van-rijn-foto

 “Soms denk ik dat een groot deel van het moederschap bestaat uit antwoord vinden op vragen die al niet meer relevant zijn tegen de tijd dat je het antwoord hebt” 

Mijn mening:

Een literaire thriller staat er op de voorkant, maar dat vind ik wat hoog gegrepen.

De boeken van Linda van Rijn zijn heerlijke boeken voor tussen door, vind ik, je hoeft er niet te veel bij na te denken. Ik ben geen snelle lezer, maar dit boek heb ik ondanks mijn drukke bestaan in twee dagen uit. Het is een echte vrouwen thriller, voor mannen veel te zoetsappig. Ik heb een vriendin die echt niet van lezen houd, alleen op vakantie neemt ze één of twee boeken mee en die vind dit soort boeken echt geweldig.

Nu moet ik zeggen dat ik ook geniet hoor, dat je niet denkt dat ik het niets vind. Het is vlot geschreven en de personages worden duidelijk neer gezet. Je waant je in dit boek echt op Curaçao, hoe alles wordt beschreven en vertelt, je kunt duidelijk merken dat de schrijfster hier geweest is.

Normaal gesproken zie ik niet zo gauw dat er dingen niet kloppen alleen was het deze keer wel erg duidelijk.

Amber voelde het in haar benen toen ze een stukje omhoog moest lopen. Ze stond niet meer zo vast op haar hakken.

 Ze deed haar sandaaltjes uit en liep de trap op naar de slaapkamer.

Uh, en dat op dezelfde blz.. Nu kun je natuurlijk zeggen ze bedoelt hakken, gewoon lage hakken, maar had dan gezegd ze stond niet meer zo vast op haar voeten of benen .

Het plot had ik wel aan zien komen, maar toch was het net een beetje anders. Al met al een heerlijk boek van Linda van Rijn. Een boek waardoor je  op een koude winterdag, achter het raam in de winterzon, mee genomen kan worden naar warme oorden.

  • Schrijfstijl     4
  • Leesplezier    4
  • Plot                   2
  • Spanning         2
  • Originaliteit    3

 

Eindoordeel 3 *** sterren voor dit heerlijke vakantie boek

download-3

Lieve Leesgroet Caroline