Recensies

Marion las “Niets is wat het lijkt- Miranda Hillers” en deelde haar mening met ons..

Niets is wat het lijkt – Miranda Hillers

Een boek met een verraderlijke Cliff Hanger op het einde, smaakt naar meer!

De Achterflap

De drieëntwintigjarige Zoë heeft een jarenlange relatie met Brian, maar ze leven langs elkaar heen. Wanneer hij vaker bij vrienden verblijft dan thuis is dat het begin van het einde. Toch houdt ze van Brian, ondanks het feit dat zijn passie voor haar is verdwenen.

Het weinige zelfvertrouwen van Zoë komt voort uit haar jeugd en nog altijd kleineert haar vader haar. Ook is ze onzeker over haar uiterlijk. Vroeger werd ze gepest om haar rode haar, maar wat de een lelijk vindt is voor een ander een ontzettende mooie verschijning.

Dean rijdt Zoë bijna aan doordat haar vlammende rode haren al zijn aandacht trekken. Na een eetdate en een sportief uitje groeit de aantrekkingskracht tussen hen. Zoë vindt hem leuk. Leuker dan leuk, en ze krijgt gevoelens voor Dean. De angst om gekwetst te worden, zeker na de intense breuk met Brian, houdt Zoë tegen om zich letterlijk bloot te geven aan Dean.

Niets is wat het lijkt, het vierde deel van de Blingg-serie, is een emotionele achtbaan over het loslaten van geliefden en onzekerheden overwinnen.

Marion haar mening;

Deel 4 uit de Blingg-serie van Miranda Hillers, is weer een geweldige uitbreiding op de huidige verhaallijn. Dit verhaal gaat om Zoë, die al een lange tijd een relatie met Brian heeft, maar zich hier steeds minder in gewaardeerd voelt als vriendin zijnde. Het lijkt alsof hij haar steeds meer negeert en elke poging tot een liefdevolle aanraking wordt vermeden vanaf zijn kant, toch blijft ze van hem houden. Hij is ook een beetje haar houvast al die tijd geweest, omdat toen het thuis onhoudbaar werd voor haar, door o.a. haar vader die haar kleineert vanwege een voorval uit het verleden, zij al snel bij hem introk. Zoë heeft weinig zelfvertrouwen en werd vroeg gepest vanwege haar rode haar, maar in de ogen van anderen is dit juist haar aantrekkingskracht.

Dit blijkt wanneer ze bijna wordt aangereden door Dean, die totaal afgeleid is door haar verschijning, op een positieve manier. Dit is het begin van een totale wending in het leven van Zoë. Ze heeft moeite met anderen vertrouwen en haar gevoelens die ze nog steeds voor Brian heeft, lijken een gelukkiger liefdesleven in de weg staan. Maar door iemand van wie ze het, het minst verwacht wordt haar leven op z’n kop gezet. Ze zoekt onbewust toch steun bij Dean en begint hem te vertrouwen, maar niets is wat het lijkt, zoals de titel van het boek al aangeeft. Maakt ze een goede keuze door Dean te vertrouwen, zal hij de gene zijn die ze nodig heeft om alles weer op de rit te krijgen of zorgt hij juist voor een achtbaan van emoties waar geen eind aan lijkt te komen.

Ik heb opnieuw genoten van de schrijfstijl van Miranda Hillers en het nieuwe verhaal in deze Blingg-serie. Je leert nieuwe mensen kennen, maar ook personages uit de vorige boeken komen terug, waardoor je er achter komt hoe hun leven is verder gegaan.

Ik vond de schrijfstijl in dit boek wat onrustig, omdat je het verhaal vanuit twee personages las, waardoor ik soms even de draad kwijt was. Maar dit is natuurlijk per persoon verschillend, waar je van houdt.

Op de laatste pagina van het boek wordt er een naam van een oude bekende genoemd, die zeker een plekje in mijn hart heeft verovert in de vorige delen. Juist dit laatste zinnetje maakt dat ik  echt door wil lezen en wil weten wat er is gebeurt.

Het boek heeft eigenlijk een volmaakt einde, maar met verraderlijke Cliff-hanger in de laatste zin. 

download-1

Lieve Leesgroet Mario Poeste Thomas

Koop bij bol.com

Een gedachte over “Marion las “Niets is wat het lijkt- Miranda Hillers” en deelde haar mening met ons..

Reacties zijn gesloten.