Recensies·Recensies van Moon

Nachtschade – Angelique van der Bijl.”Een verhaal vol geheimen welke tot het eind aan toe verborgen gehouden blijven.”

Nachtschade – Angelique van der Bijl.

“Een verhaal vol geheimen welke tot het eind aan toe verborgen gehouden blijven.”

  • Nederlandstalig
  • 9789086603329
  • maart 20179200000072444596

Samenvatting

“Tot dat de nacht zijn intrede had gedaan en een onherstelbare schade had aangericht”

Carmen is een jonge succesvolle journaliste die de band met haar zus Irene probeert te versterken nadat ze elkaar een aantal jaren uit het oog zijn verloren. Op het eerste gezicht lijken Carmen en Irene weer dichter tot elkaar te komen, maar dat verandert wanneer de dubieuze zakenman Ivan in hun leven opduikt. 
Als op een dag Ivan plotseling samen met haar zus verdwijnt, gaat Carmen op onderzoek uit. Ze raakt verstrikt in een crimineel netwerk wat ooit is begonnen bij de moord op een Servische politicus waarna zijn vrouw met hun tienjarig zoontje naar Nederland vluchtte.
Het eens zo evenwichtige bestaan van Carmen komt in schril contrast te staan met de machtsstrijd tussen twee zakenpartners. In haar zoektocht naar de waarheid ontdekt ze dat de psychologische strijd tussen haar en Irene een lange familiegeschiedenis met zich meedraagt. 

Mening

“Ooit, ooit zal de waarheid aan het licht komen. Ooit zal het verleden opnieuw verteld worden, maar voor nu zal de waarheid samen met haar begraven worden.”

Nachtschade het thrillerdebuut van Angelique van der Bijl, en wat voor een debuut. Al snel zit je in het sluimerende verhaal wat je nieuwsgierig maakt. Na een pakkend proloog, blijf je in de heerlijk mysterieuze sfeer zitten, waarbij Angelique elke keer iets meer prijs geeft. Stoppen is een No Go. Je wilt weten hoe het in elkaar steekt, heel langzaam wordt er elke keer een klein tipje van de geheimzinnige sluit opgetild. En krijg je meer inzicht in de situatie, welke alles behalve rooskleurig is. De karakters weet Van der Bijl sterk te beschrijven, je leest het verhaal in het heden en vanuit Sarajevo in het verleden, lang blijf je onzeker over wie het verhaal uit het verleden gaat en wat het de link is naar het heden toe, dit geeft die mysterieuze sfeer.

“Ze zou niet rusten voordat ze wist wat er precies was gebeurd”

Tot het einde toe blijven de karakters om elkaar heen draaien en leef je in onzekerheid naar de verbintenis tussen deze personages. Hierdoor is het psychologische gehalte hoog geheimen maken het verhaal. Je blijft gissen naar wat er in het verleden en het heden is gebeurt en vooral het waarom!

Angelique zet met Nachtschade een sterk debuut neer wat mij aantrekt en nieuwsgierig maakt naar meer van deze schrijfster.

  • Plot 4 ****
  • Spanning 4 ****
  • Psychologie 5 *****
  • Schrijfstijl 4 ****
  • Leesplezier 4 ****

Dikke 4 sterren voor Nachtschade, een goed psychologische thriller welke smaakt naar meer

download-1

Koop bij bol.com

Lieve Leesgroet Moon

photovisi-download (42)