Wil je in mijn vriendenboekje schrijven ?

Het vriendenboekje van Mustreads or Not! Met vandaag ..; Carla Kooijman- van Bakel

  • Naam

Carla Kooijman-van Bakel

17202765_1197379200371598_1022619698227188230_n

  • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

Zolang ik me kan herinneren!images

  • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

photovisi-download (46)

Ik ben enorm fan van Thrillers!! Op dit moment lees ik IJsblauw  van Lineke Breukel, ik heb alle boeken gelezen van Karin Slaughter (heerlijke boeken!), veel gelezen ook van Harlan Coben, David Baldacci, Lars Kepler, Nicci French, Esther Verhoef. Maar ik vind dat ook “Ik ben Pelgrim” van Terry Hayes niet onvermeld mag blijven!

photovisi-download (45)

  •  Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren?

 De boekenreeks “De Vijf” van Enid Blyton en vanaf mijn 12e begon ik Alistair Maclean thrillers/avonturen verhalen te lezen. Ik moest niets van de bouquetreeks weten! (en nog niet)

photovisi-download (44)

  • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

 Will Trent of Sara Linton ( Karin Slaughter)

  • Welk boek had je graag zelf willen schrijven

Poehh….moeilijk er zijn zoveel goede boeken! Het zou in elk geval spannend moeten zijn. Ik denk de maandag, dinsdag….serie van Nicci French. Ook al omdat het een schrijversduo is en dat lijkt me wel gezellig; samen schrijven met iemand!

photovisi-download (43)

  • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar?


Dat is helemaal geen moeilijke vraag: Met Lineke Breukel zou ik graag (meer dan) een uurtje willen kletsen! Ik heb fanatiek mee gedaan met het “Verzoekboek IJsvogel”  hierdoor heb ik veelvuldig contact gehad met haar en ze lijkt mij gewoon een erg vriendelijke auteur die stevig met beide benen op de grond staat, zich niets verbeeldt en heel aardig is!! Intussen heb ik ook met heel veel plezier meerdere boeken van haar gelezen.

photovisi-download (42)

  • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

 Ik koop meteen alle boeken van Lineke Breukel, want ik heb nog niet alles!

photovisi-download-522.jpg

  • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en wie spelen dan de hoofdpersonen in de film?

“Verzoekboek IJsvogel” natuurlijk omdat ik er een “onderdeeltje” van ben geweest en omdat ik er heel leuke herinneringen aan over heb gehouden om hier mee bezig te zijn geweest.  De hoofdrolspelers Vera en Joey zijn tieners, dat zou ik niet 1.2.3 weten maar de moeder van Joey (Elly) zou mogen worden gespeeld door Monic Hendrickx. Ohhhh dat zou wat zijn!

photovisi-download (41)

  • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan

 Het zou in elk geval een thriller moeten zijn!

En het  zou gaan over een meisje van 17 jaar die denkt de wijsheid in pacht te hebben en die met rugzak de hele wereld wel aankan. Ze verzeilt alleen in een nachtmerrie van jewelste! Ik zeg dit nu, maar het is niet zo dat ik serieus bezig ben geweest met een idee voor een thriller….

Als ik alles voor het zeggen zou mogen hebben, dan schrijf ik dat boek samen met Lineke Breukel. Ten eerste omdat ik daar heel veel van zou leren, ten tweede zou ik dat erg gezellig vinden.

En dan hoef ik echt niet bij haar in de kost hoor, we schrijven wel “online”….

photovisi-download (40)