Wil je in mijn vriendenboekje schrijven ?

Het vriendenboekje van Mustreads or Not! Met vandaag ..; Marijo Bakker

  • Naam:

Marijo Bakker

11870862_497324910425949_3028272737603402333_n

  • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

Ik denk dat ik zo rond mijn 9 jaar echt met lezen begon

  • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

Het liefste lees ik thrillers en dan graag met een soort vluchtelement.

  • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren?

Jammer genoeg weet ik niet meer hoe het heet. Misschien zijn er mensen wij wie er een lichtje gaat branden. Het gaat over Joost. Joost komt naar mijn idee uit Australie. Hij heeft nog nooit sneeuw en ijs gezien. Hij komt logeren bij familie in Friesland en er komt een strenge winter en Joost leert schaatsen en tijden 1 van de tochten raakt Joost de weg kwijt. Geen idee hoe verder. Mijn geheugen zegt, blauwe cover met een jongen op schaatsen en zijn handen op zijn rug.

photovisi-download (47)

  • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

Dat is een lastige keus maar ik denk Nicole uit Vluchtspel van Lineke Breukel. Omdat Nicole van een heel onzeker meisje uit groeit tot een heel sterke vrouw.

photovisi-download (49)

  • Welk boek had je graag zelf willen schrijven.

De serie De laatste Wachter van Alexandra Penrhyn Lowe vanwege de spanning, vluchtelement en avontuur.

images (2)

  • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar?

Lineke Breukel. Ik hoop ook dat het dit voorjaar wekelijkheid word. Ik vind het een bijzondere vrouw. Je verlaat Nederland omdat je rust en ruimte nodig hebt. Je gaat dan in Zweden wonen in de middle of nowhere. Dan ga je boeken schrijven die zo spannend zijn en zo’n razend tempo hebben. Dat ik kan begrijpen dat je daar in alle stilte woont. Na het schrijven van zo’n boek moet je dood moe zijn. Hihi

photovisi-download (48)

  • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

Dat kan ik dus niet. Als ik 100 euro aan boekenbonnen heb. Geef ik ze in gedacht al 100 x uit om uiteindelijk niks te kopen om dat ik het zonde van die bon vind. Want op=op

download (9)

  • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en wie spelen dan de hoofdpersonen in de film?

Ik ben best wel saai maar Vluchtspel van Lineke Breukel ben ik echt onder de indruk van dus die verdient een film en dan eigenlijk Emma Watson als hoofdrol speler. Dat maakt het niet eenvoudig. Nederlandse speelster zal er wel zijn maar komt niet zo in me op.

 photovisi-download (50)

  • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan.

Mijn boek zou gaan over Misschien komt dat ooit nog wel. Het is niet goed uit te leggen. Meer kan ik er niet over zeggen.photovisi-download (51).jpg

Lieve Groet Marijo Bakker 

photovisi-download (52)