Boeken nieuws·Boekentips

6 Mei, B0EK10, de lancering. De Impressie

Boek10 2017 , de lancering

6 mei stond al heel lang in onze agenda`s omcirkeld, dan zouden we naar Hoorn afreizen om de lancering van BOEK10 2017 bij te wonen.

10 Boeken, 10 Debuterende schrijvers, vorig jaar hebben we ook al mee mogen genieten van deze ervaring en nu gelukkig weer. Het voelt als een eer. Vooral omdat de tien debuterende schrijvers je als lezer zo kunnen verrassen! Dit jaar van veelal een onbekend genre, Fantasy, EcoThriller, SCI-FI Fantasy, Romans, Kinderboek al deze genres komen in de editie van 2017 voorbij. Natuurlijk hebben we ook met alle schrijvers een interview om hen een beetje te leren kennen. Ze staan al in concept en ik kan zeggen, ze zijn weer leuk geworden!!

Om 11.00 arriveerden we in Hoorn, eerst even samen genieten van een bakje koffie en kletsen over wat komen gaat en wat we allemaal gaan doen de komende weken. Altijd gezellig, altijd even sparren over wie wat en wie hoe! Om twaalf uur verzamelden we ons zich met de deelnemers in de foyer van de schouwburg, ook vele schrijvers van BOEK10 2016 waren aanwezig, leuk want we hadden hun boeken ook gelezen dus sommige zagen herkenning, en wij ook natuurlijk.

Aller eerst werd in de grote schouwburgzaal, de winnaar van de Korte Verhalen wedstrijd 2017 bekend gemaakt, door de winnares van vorig jaar, Sylvia van Gimst. Natascha van Limpt heeft met haar verhaal “Soms Niet”gewonnen en mocht haar prijs in ontvangst nemen.

Daarna kwamen twee indrukwekkende workshops, waarvan er eentje op NLP leer was gebaseerd, wat ik enorm interessant vind, Ellis Bell nam ons mee op Helden Tocht. Ik genoot er echt van, zij liet ons echt even nadenken, over je eigen Helden Tocht! Een mooie intrigerende, sfeervolle, ontspannen start van een indrukwekkende dag.  Na de korte pauze, werden we vermaakt door Martijn Adelmund & Hermanus Artisticus, twee schrijvers en kunstenaars die hun zicht op inspiratie met ons deelde. Mooi…. een combi van dichten, pianospel, verhalen en Inspiratie. Deze twee mannen konden mij erg raken, door hun zinnen, hun muziek en hun uitstraling !!!

En dan “Moment suprême”…. de lancering van alle BOEK10 boeken aan de schrijvers, welke ze nog NIET in handen hebben gehad. Voor hen dus een heel spannend moment. Denk je eens in; “JE EIGEN BOEK, JE KIND IN HANDEN HOUDEN !” wauw. Alle schrijvers werden één voor één naar voren geroepen, vertelde iets over hun boek of lazen iets voor, hierdoor raakte wij meer en meer geprikkeld welk boek we graag zouden lezen (LEES, we hebben elkaar nog net niet aan de haren getrokken, om de boeken) Er zitten echt heel intrigerende werken bij, sommige ook enorm uit onze comfort zone, maar zelfs die boeken spraken mij aan, door de manier waarop de schrijvers uitleg gaven hoe hun boek ontstaan was. Het idee er achter.

Nadat de auteurs hun boek daadwerkelijk in handen mochten ontvangen van Elly Godijn, was er tijd voor een signeer sessie en ontspanning!!

Caro en ikzelf hebben genoten van deze dag, gezellige momenten, intrigerende workshops, leuk om Nienke Pool, Elly Godijn, Esmeralda, Connie & Jeroen, Tazzy, Ellis Bell, Joyce Roele en al die anderen weer even te ontmoeten !! Maar zeker ook de schrijvers van BOEK10 2016, en de nieuwe debutanten waarvan sommige al even lid zijn van Mustreads or Not en andere hoop ik binnen kort ook !!

Wij gaan lezen.. ons hoor je even niet. De komende weken gaan we elke week één van de schrijvers van BOEK10 in de Spotlights zetten.. Houdt het Blog in de gaten !!

Lieve BOEK10groet Caro en Moon 

Fout
Deze video bestaat niet

 

Een gedachte over “6 Mei, B0EK10, de lancering. De Impressie

Reacties zijn gesloten.