Recensies·Recensies van Caro

Tjeerd Langstraat- Eeuwig donker

Tjeerd Langstraat- Eeuwig donker

Eeuwig Donker bezorgt je warme gevoelens, maar in een mum van tijd zit je met kromme tenen en kippenvel.

Samenvatting:

Rechercheur Jan Vos doet samen met zijn partner onderzoek naar de gruwelijke moord op twee jonge loverboys. Terwijl het onderzoek moeizaam vordert, maakt Carla, een van de meisjes die werd aangetroffen op de plaats delict, een opvallende transformatie door. Ze lijkt haar leven weer op te pakken na haar traumatische ervaringen en ziet de toekomst met haar jonge zoontje Alexander met vertrouwen tegemoet. Maar Carla blijkt meer te weten over de moorden op de twee jongens die haar jarenlang hebben uitgebuit. En waar is de mysterieuze Sofiya die samen met Carla vast werd gehouden en plotseling verdween?

Eeuwig Donker speelt in Rotterdam en is een actuele thriller over de schimmige wereld van de mensenhandel.

Mijn mening:

ER IS GEEN LIJK, ER ZIJN NOG GEEN SPOREN VAN EEN VERMEEND MISDRIJF EN DE VERMOEDELIJKE DADER LIGT INMIDDELS ZELF ONDER DE GROENE ZODEN.

Dit boek mocht ik lezen als epub, maar had de cover al gezien. Zwart wit, een meisje met lang haar, het gezicht half in de schaduw. Wat zegt dit over het boek ‘ Eeuwig Donker’,

Had ik van Villa Gladiola enorm genoten, heel benieuwd was ik naar deze tweede thriller van Tjeerd. Zou deze net zo spannend zijn, met personages die goed beschreven worden en een verhaal waar je in weg zinkt!!

Wanneer het boek begint met de opening:

Paniek wordt berusting. Aarde valt op de kist.

Spoedig zal het eeuwig donker zijn.

Ben ik al geboeid. Er wordt terug geblikt naar 19 juni 1988. Een drie jarig meisje loopt tussen haar ouders op het strand. Wanneer de moeder zegt tegen de vader ‘Ga’, vraagt het meisje waar de vader naar toe gaat. De moeder geeft geen antwoord en Jelena heeft haar vader niet weer gezien.

Hierna begint het verhaal in 2015 en wel met rechercheur Jan Vos. Heerlijk dat deze man weer terug komt in dit verhaal. De boeken Villa Gladiola  en Eeuwig Donker zijn als  standalone te lezen, alleen de personage Jan Vos komt in het nieuwe boek terug.

Jan Vos, die in Villa Gladiola een traumatische gebeurtenis heeft mee gemaakt, probeert zijn leven weer op de rit te zetten. Heeft hij veel moeite met het verkroppen van de toen slechte afloop van een moordzaak, nu gaat hij alles op alles zetten om dit niet weer mee te hoeven maken.

Het boek is spannend, met zeer heftige details, waarvan je gruwelt. Op het randje of eigenlijk net erover heen, zijn de details die je meenemen in  de klauwen van de maffia, Tjeerd laat praktijken zien, die het dag licht echt niet kunnen verdragen.

De  enorme verschillen in het verhaal nemen je mee van vleugjes erotiek naar lugubere gebeurtenissen. Voor mij een heerlijk boek omdat ik heel graag zulke thrillers lees en wordt hiermee door Tjeerd op mijn wenken bediend.

De personages waarvan je denkt ze te begrijpen, zitten heel anders in elkaar en brengen je in verwarring. Al met al een verhaal van uitersten.

Het verhaal zit zo formidabel in elkaar, dat je verschillende malen op het verkeerde been wordt gezet. De verhaal lijnen komen uit eindelijk bij elkaar in een plot wat twee ledig is. Goed en slecht liggen erg dicht bij elkaar.

Tjeerd zet met Eeuwig donker weer zijn naam in de spotlight, een schrijver die wat mij betreft niet onder doet voor Stephen King en Cody Mcfadyen

Volgens mij komt Jan Vos straks terug in een derde thriller van Tjeerd Langstraat, tenminste dat hoop ik.

HET VERLEDEN IS DOOD. VERBRAND EN BEGRAVEN. DE SMAAK VAN BLOEDWRAAK IS ZOET. HEEL ZOET.

  • Leesplezier         5 *****
  • Plot                      5 *****
  • Schrijfstijl            5 *****
  • Originaliteit        5 *****
  • Psychologie        5 *****

Een dikke 5 sterren van mij depositphotos_7855324-stock-photo-gold-star-rating-with-five

Lieve leesgroet Caroline

Koop bij bol.com
photovisi-download (1)

2 gedachten over “Tjeerd Langstraat- Eeuwig donker

  1. Toffe recensie, die deel ik graag op mijn boekenblog! Het boek komt mee op mijn (immens lange) nog te lezen lijst 😉

    Like

Reacties zijn gesloten.