Recensies·Recensies van Moon

IJsblauw “Het Beest” – Lineke Breukel in de overtreffende trap !

IJsblauw “Het Beest” – Lineke Breukel

“Lineke overtreft zichzelf, “Het Beest”gaat onder je huid zitten.. wachtend op het juiste moment en dan……”

Ben je als lezer verloren !!!!!

  

 

 

Samenvatting

Hoofdpersoon Eva-Lin komt erachter dat haar schepper haar wil laten ombrengen. De moorddadige kloon die dit moet uitvoeren blijkt oncontroleerbaar te zijn en ontwikkelt zich tot een uiterst gewelddadige en dodelijke tegenstander.
Nog steeds is het voor Eva-Lin moeilijk te bepalen wie in haar omgeving vriend of vijand is, maar één ding wordt tijdens haar zoektocht langzaam duidelijk; in alle mensen schuilt een bepaalde mate van beestachtigheid.

 

Mening

“De huid van haar eelt loze voeten zijn een ware marteling. Het deert haar echter niet. Precies dit gevoel laat Lin beseffen dat ze echt leeft. Dat ze een levend bewust denkend mens is”

Met een korte terugkoppeling naar IJsblauw “Het instituut”, begint IJsblauw “Het Beest” herkenbaar, als snel herken je Eva- Lin de hoofdkarakter van IJsblauw. Een fijne hernieuwde kennismaking met de doortastende schrijfstijl van Lineke Breukel. Je waant je gelijk weer in de wereld van de krachtige, doortastende Eva- Lin, welke vecht voor haar vrijheid, voor haar echte leven! HAAR leven. Niet het leven dat ze geleidt heeft, als comapatiënt welke jaren lang in een couveuse leefde. Maar als echt voelend mens, met eigen herinneringen.

“Wie is je vijand en wie je vriend…? Zouden ze een lijst met portretten hebben of gewoon afgaan op onze onschuldige gezichten?”

Het voelt als thuiskomen, de herkenning is prettig en het herinnert je gelijk weer aan de kracht van IJsblauw “Het Instituut” Het fijne aan het verhaal is dat je “Het instituut” niet eerst hoeft te lezen, natuurlijk is dit wel het verstandigst, maar je kunt de boeken heel goed los van elkaar lezen. Ondanks de dik 600 bladzijde, wat zelfs een echte lezer nog kan afschrikken, leest het boek heerlijk vlot, en je bemerkt dat je meer en meer informatie wil. De schrijfstijl van Lineke, maakt je op een bepaalde manier gretig naar meer, ze heeft een trekkende kracht, laat de spanning steeds oplopen waardoor je door het boek heen glijdt. Tussen het verhaal door zijn de gedachtes van de hoofdkarakters schuingedrukt, dit maakt het verhaal echter, het raakt je meer, sowieso heeft Lineke Breukel de karakters weer ijzersterk beschreven, zij laat ze als ware tot leven komen. Het gehele verhaal is dan ook niet moeilijk voor te stellen, je ziet de beelden als vanzelf op je netvlies komen. De beeldende schrijfstijl had ze al in het eerste deel, maar het lijkt alsof deel twee nog beter geschreven is, het heeft nog meer inlevingsvermogen. Wellicht dat de omgeving hier ook aan mee helpt.

“Leven doet pijn, terwijl sterven niets anders is dan de afwezigheid ervan.”

Lineke Breukel weet me weer te verrassen, zij heeft me dik 600 bladzijde helemaal in haar macht. Door de juiste woordkeuze, de goed opgebouwde spanning, de pakkende verhaallijn, maar vooral de intrigerende karakters, beleef je “Het Beest” echt!! Het gaat onder je huid zitten, je hebt gevoelens van medelijden, irritatie en warmte bij de verschillende karakters. Dit blijft tot je het boek dichtslaat. Wanneer je dit hebt tijdens het lezen van een boek, mag de schrijfster zich rekenen tot de grote.. Lineke Breukel doet het weer, en juist hierom is IJsblauw “Het Beest” een echte Mustread. Dit boek heeft mij nog meer weten te raken, meer weten te boeien, dan IJsblauw “Het Instituut”, ik kijk erg uit naar het volgende deel, Eva- Lin en Adam mogen wat mij betreft nog vele avonturen beleven. De mix van Spanning alsof het een thriller is, met de Fantasy twist, maken zelfs de echte thriller-fans week…

Dik verdiende 5 sterren voor deze heerlijke leeservaring.. Aangezien 5+ of 6 niet mogelijk is!!

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com