Recensies·Recensies van Moon

Verkapt – Janneke Bazelmans #BOEK10

Verkapt – Janneke Bazelmans

“ Janneke schept een duidelijk beeld van wat er gebeurt in het regenwoud van Borneo, dit alles verpakt in een aangrijpende thriller. Waarbij je tijdens het lezen geraakt wordt.”

Bekijk de : Trailer Verkapt Janneke Bazelmans , als je durft!

De Achterflap

Ze liep stage bij een palmoliebedrijf in het hart van Borneo. Totdat het te gevaarlijk werd.

De Nederlandse studente Nora krijgt de kans stage te lopen bij een palmoliebedrijf midden in het regenwoud. Vol overgave stort ze zich op haar opdracht: een school oprichten voor de lokale Dayakbevolking. De voormalige koppensnellers willen niets van haar behulpzaamheid weten. En daar hebben ze een reden voor.

Mening

“Hoewel de houthakkers na zonsondergang hun werkzaamheden hadden onderbroken, galmde het snerpende geluid van de kettingzagen in haar oren na”

De intrigerende uitleg van Janneke Bazelmans, tijdens de lancering van Boek10 over haar boek, maakt je als lezer nieuwsgierig. De manier waarop Janneke haar onderzoek verteld, er een verhaal van weet te maken en haar passie weet over te brengen in een Eco Thriller, is bewonderenswaardig. Het geeft je als lezer een heel andere kijk op de wereld, het zet je aan het denken.

Je merkt al snel dat Janneke verteld over haar ervaring in Borneo, alle details, de sfeer en de omgeving is zo veelzeggend beschreven, dat je jezelf waant in Borneo. Door Janneke haar schrijfstijl verschijnt de leefomgeving en het milieu zo op je netvlies. Juist door deze beeldende schrijfstijl, kom je er achter hoe het echte leven in het regenwoud van Borneo is, de wantoestanden, de corruptie en hoe de lokale bevolking onder druk wordt gezet. Dit alles is verweven in een aangrijpend verhaal, een verhaal waar niets is wat het lijkt en je niet weet wie je vertrouwen kunt. Het verhaal raakt je, hoofdpersonage Nora laat je mee reizen, in haar rollercoaster vol emotie, haar zoektocht naar gerechtigheid.

“Alsof ze haar toekomst kwijt was.”

Verkapt, kan ik niet anders beoordelen dan de dik verdiende 5 sterren voor de originaliteit, de diepgang en de kracht van het verhaal. Janneke weet de spanning tot het einde toe op te laten lopen, ik ben onder de indruk hoe zij haar werk, haar onderzoek, weet om te zetten tot een thriller, hoe zij Non Fictie weet te combineren met Fictie, een ideale mix voor een aangrijpende thriller Je kunt niet anders als daar respect voor krijgen, een thriller met een boodschap. Eentje die je raakt. Dit is het eerste boek in de Boek10 serie van 2017. Als al de boeken van deze kwaliteit zijn, belooft dit veel.

Mocht je meer informatie willen over dit boek en het ontstaan ervan klik op de onderstaande link

http://thrillerverkapt.nl/

 

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

 

3 gedachten over “Verkapt – Janneke Bazelmans #BOEK10

  1. Ik heb al meerdere recensies gelezen over dit boek en na het lezen van deze maak ik héél graag kans op het boek ” Verkapt “. Lijkt mij heerlijk om even weg te dromen dat ik in Borneo ben.

    Like

  2. Een thriller met een actueel thema lijkt me erg leuk om te lezen en is een keer wat anders dan wat ik normaal lees. Ik maak heel graag kans.

    Like

Reacties zijn gesloten.