Recensies·Recensies van Moon

De HuisMeester – Esther Vermeulen “Een verhaal met een boodschap”

De HuisMeester – Esther Vermeulen

“ Een verhaal met een boodschap, wat prima zou passen in het YA genre. ”

De Achterflap

Marit Johansen, privédetective en eigenaar van detectivebureau Bureau MaRiT op het Noordereiland in Rotterdam, geeft gehoor aan de noodkreet van Marc en Elsa Horn uit Barendrecht. De zoon van het echtpaar wordt al sinds het weekend vermist. Als vierentwintig uur later de politie wordt ingeschakeld, blijft ook het detectivebureau betrokken bij de opsporing van de achttienjarige jongen.

Bij gebrek aan aanknopingspunten, ziet Marit zich gedwongen de hulp in te schakelen van iemand die een dubieuze rol in haar verleden heeft gespeeld. De situatie dreigt totaal uit de hand te lopen als de zoektocht naar twee jongens een geheel eigen leven gaat leiden. Als de emoties hoog oplopen, komt een mysterieuze dood in een ander daglicht te staan. Wie is de HuisMeester eigenlijk en welke rol speelt hij bij de verdwijning van Mat Horn? Uiteindelijk lijkt deze zaak ook zijn weerslag te hebben op het detectivebureau van Marit Johansen.

Een origineel extraatje van De Huismeester en de boeken van Esther Vermeulen

Een meeslepende, huiveringwekkende detective met in de kern een zeer actueel thema: gameverslavingen. Behalve het boek is er ook een bijzondere app: download de gratis izi-TRAVEL-app op je telefoon en maak een mooie wandeling over het Noordereiland. Je loopt langs de oevers van de Maas en ontdekt het detectivebureau MaRiT.

Mijn Mening

“ Was het de HuisMeester, degene om wie alles draaide in dit spel?”

De Huismeester, is zesde deel van de serie Bureau MaRIT, geschreven door Esther Vermeulen welke meestal gerant staan voor een aantal uren ontspannend leesplezier.

Esther Vermeulen weet je met haar korte hoofstukken en vlotte schrijfstijl al snel in te pakken. De HuisMeester is even wennen, de hoofdstukken worden beschreven in het heden, maar je zit ook gedeeltelijk in een Game Wereld, waar veel namen van seriemoordenaars uit de geschiedenis in voor komen. Door deze personages en de andere wereld, raak je in de war en moet je echt even inkomen. Daarna zit je in de flow en leest het boek erg prettig.

Esther Vermeulen geeft je tijdens het lezen ook een onderliggende boodschap mee! De gevaren van gamen, het sociale netwerk en internet worden in de HuisMeester aan het licht gebracht. Daardoor zou het boek als YA, zeker ook heel goed doen. Vermeulen schrijft op een begrijpende manier, waardoor het voor de jong volwassenen ook erg goed te volgen is. Het onderwerp is ook voor deze groep een zeer goed gevonden waarschuwingsmiddel.

Voor volwassenen is het fijne uren leesplezier, waarbij je lekker ontspannen kunt. De karakters zijn goed gevonden door Vermeulen en bevat een hoge mate van psychologie. Waardoor het voor meerdere leeftijdscategorieën prettig te lezen is. Persoonlijk vind ik het een ideaal boek voor de jong volwassenen, vanwege de onderliggende boodschap, de karakters en het onderwerp. De YA kunnen zich identificeren met de jongeren in het verhaal waardoor zij er hopelijk bij stil staan, welke gevaren er op het Web rond waren.

“Verslaving kent vele vormen”

  • Plot   3 ***
  • Leesplezier 4 ****
  • Schrijfstijl 3 ***
  • Psychologie 4 ****
  • Spanning 3 ***

3 ½ ster voor De HuisMeester,  laten we hopen dat de boodschap overkomt.

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com