Recensies·Recensies van Moon

De Dodelijke Stalker – Jérôme Schmidt. “De Combinatie tussen Fictie en Non-Fictie kan dodelijk zijn.”

De Dodelijke Stalker – Jérôme Schmidt.

Wanneer wraak nemen de enige optie is, neemt Schmidt je mee in de rollercoaster van verwerking en de hedendaagse problematiek.

download (4)

Fout
Deze video bestaat niet

De Achterflap

Als rouwende nabestaanden van een serie terroristische aanslagen in Nederland hun krachten bundelen, ontstaat een dodelijk team. Gewone kwaliteiten worden dodelijke specialisaties als Claudia ‘De Dodelijke Stalker’ opricht. De hoofdschuldigen van de aanslagen zijn hun prooi. Het zorgvuldig verscholen team jaagt in België, Nederland en zelfs in Jemen de schuldigen op. Hierbij maken zij gebruik van onverwachte, maar dodelijk effectieve hulpmiddelen. Claudia gaat met haar Dodelijke Stalkerteam achter de terroristen aan, totdat ze voorgoed zijn uitgeschakeld. De jacht is begonnen.

Mening

“Beste John, Je hebt de verborgen boodschap gevonden. Graag zou ik eens met jou en een aantal andere nabestaanden willen dineren om verdriet, onmacht en woede met elkaar te delen.”

 

Jérôme, wist mij met Nederland Ontwricht erg te verrassen, dit mede door de dunne scheidslijn tussen fictie en non-fictie. Nederland Ontwricht kwam beangstigend dicht bij de waarheid. Spannend, wat De Dodelijke Stalker mijn brengt.

Het verhaal begint wat rommelig, doordat je even wennen moet en kennismaakt met een flink aantal personages  op een ietwat verwarrende wijze, maar die later in het verhaal een heel belangrijke rol spelen. Na het wat rommelige begin is stoppen een No Go, door de vlotte, makkelijk lezende schrijfstijl van Schmidt zit je midden in het verhaal en is wegleggen geen optie. Het verhaal is aangrijpend, en begrijpelijk, als lezer snap je de emoties van de hoofdkarakters. Weer weet Schmidt je in te pakken met zijn twist tussen Fictie en Non- Fictie, de hedendaagse problematiek van aanslagen komt ook in De Dodelijke Stalker ruim aanbod en ook in dit boek weet hij de lezer te triggeren met de beangstigende werkelijkheid. Schmidt neemt je mee op een reis, waarbij wraak de enige oplossing lijkt te zijn om het verdriet te verwerken. Of dit werkelijk zo is.. weet je pas als je het boek gelezen hebt.

De heldere schrijfstijl van Jérôme en zijn treffende manier waarop hij de wereldproblematiek mixed met een verhaal wat je raakt, waarbij je empathie krijgt voor de personages en de daadkracht van “De Dodelijke Stalker” maakt dat je dit boek niet snel zult vergeten.

  • Plot 4 ****
  • Spanning 4 ****
  • Schrijfstijl 4 ****
  • Leesplezier 4 ****
  • Originaliteit 5 ****
  • Psychologie 5 *****

4 ½ ster voor  “De Dodelijke Stalker” van Jérôme Schmidt. De combinatie tussen Fictie en Non-Fictie kan dodelijk zijn.

Lieve Leesgroet Moon

photovisi-download (21)