Recensies·Recensies van Moon

Ademnood – Marion van de Coolwijk ” De juiste mix voor een YA-boek….”

Ademnood – Marion van de Coolwijk

De juiste mix voor een YA-boek, spanning, een vleugje jeugdliefde en een onderwijzend onderwerp. Van de Coolwijk sleept je mee in het leven van een 16 jarige waarbij het leven even niet vanzelf gaat.

download (9)

De Achterflap

Moon is 16 en heeft iets gruwelijks meegemaakt: ze is bijna verdronken in zee. Sindsdien is ze bang voor water en heeft ze last van paniekaanvallen. Als ze hyperventileert, ziet ze dingen die nog staan te gebeuren. Hierdoor weet Moon meer dan haar lief is. In deze woelige tijd leert ze Vince kennen. Hij is ontzettend leuk en begrijpt haar. Wanneer ze tijdens een aanval ziet dat hij vastzit onder water, raakt Moon in paniek. Ze móét hem vinden. Maar sinds haar ongeluk durft ze het water niet meer in.

Mening

“Mist. Grijze dikke mist. Ik zie schimmen en hoor gefluister. Een golf van onmacht overspoelt me. Wat gebeurt er? Wie is daar?

Marion van de Coolwijk heb ik al eerder mogen leren kennen, toen met haar eerste volwassen thriller “Mangelvrouw”.  Ik beken, ik was enorm onder de indruk van de schrijfstijl van Marion. Dit keer een Young Adult, kinderboeken en YA boeken is toch wel het genre waarmee Marion van de Coolwijk alom bekend is. Ademnood is uitgekomen bij Fontein uitgeverij, voor haar volwassen thrillers is Marion overgestapt naar Karakter uitgeverij

Ademnood, een verhaal over Moon, altijd leuk om te lezen… Moon heeft het niet makkelijk dat merk je al snel tijdens het lezen. Marion van de Coolwijk weet de juiste balans te vinden tussen spanning, een vleugje jeugd liefde maar vooral een onderwijzend onderwerp. Paniek aanvallen, zo gek is dat niet het kan een ieder overkomen.

download (10)

Ademnood heeft een heel fijne spanningsboog, het leven van de 16 jarige jeugd wordt op een herkenbare manier beschreven; alle problemen waar je op die leeftijd last van kan hebben en situaties waar je tegen aankan lopen. Ze zijn herkenbaar en begrijpelijk beschreven door Marion van de Coolwijk. Nog zo`n herkenbare manier van Marion is dat zij het verhaal op laat lopen naar een climax, hierdoor blijf je lezen en zit je in de flow van het verhaal. Ook in Ademnood weet zij je in te pakken. Het enige nadeel hiervan is dat het boek in een zucht uit is, want je wilt weten hoe het in elkaar steekt.

Marion van de Coolwijk weet hoe ze de spanning moet laten oplopen, door haar beschrijving van de personages en de juiste toon voor een YA, is Ademnood beslist een dikke Mustread.

“Nevel, dikke ondoorzichtige nevel omarmt mij en ik word opgetild. Ik zweef hoger en hoger.”

Marion van de Coolwijk, bezit de kracht om je een verhaal te laten voelen. Hopelijk mogen we nog vele boeken van haar lezen. Door zulke verhalen zal er ook door de jeugd meer gelezen worden.

Laten we het lezen promoten.

aaa

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (43)