Recensies

Conquistador – Johan Klein Haneveld #BOEK10

Conquistador – Johan Klein Haneveld #BOEK10

Johan heeft mij mee genomen op een verrassende maar vooral vernieuwende reis door zijn Fantasie

7

De Achterflap

Een avonturier vreest dat er in het zonnestelsel niks nieuws meer te ontdekken valt. Tot hij in een uitgeholde asteroïde de eerste aanwijzing vindt van een spoor, dat speciaal voor hem achtergelaten lijkt. Een man die op de vlucht is geslagen voor zijn Pesters, weet ze zelfs tussen de sterren niet kwijt te raken. In een door hoge muren ingesloten ravijn wil een jonge vrouw ontsnappen aan het leven dat haar ouders voor haar bestemd hebben. En aan het eind van de tijd zoeken de laatst overgebleven vormen van bewustzijn naar een reden om nog wat langer te blijven voortbestaan. Laat je meenemen – van de nabije toekomst tot de verre aeonen wanneer de sterren zijn gedoofd en zelfs de zwarte gaten verdampen. Maak kennis met collectieve intelligenties, nagebootste werelden en personen die niet langer te onderscheiden zijn van machines. En sluit je aan bij de grootste ontdekkingsreis van allemaal: de zoektocht naar wat het betekent mens te zijn. Deze bundel bevat onder andere ‘Valstrik’ dat in 2015 de eerste plek behaalde in de Trek Sagae-wedstrijd.

Mijn Mening

Een conquistador (de Spaanse term voor ‘veroveraar’) was een soldaat, ontdekkingsreiziger en avonturier. Een groot deel van Latijns-Amerika en de Filipijnen werd door de conquistadores in de 15e tot de 17e eeuw onder Spaanse controle gebracht.

 Voorbij de grenzen van  tijd en menselijkheid.

Johan Klein Haneveld, een flamboyante verschijning op de presentatie van de #BOEK10 reeks van 2017. Gekleed in een middeleeuws kostuum, maakt hij diepe indruk op mij.

Zijn verhalen en zijn liefde voor Science Fiction waren mij al snel duidelijk. Wat ik van zijn verhalen ga vinden, is voor mij nog een raadsel. Ik laat mij verrassen door Johan, laat mij meevoeren naar zijn fantasie wereld en hopelijk ga ik genieten.

Wanneer je begint in Conquistador bemerk je aan alles dat de Fantasie wereld van Johan Klein Haneveld grootse vormen heeft. Johan neemt je mee op een reis door zijn Fantasie. Wat een heerlijkheid als je je helemaal kan overgeven aan jouw ideeën, de fictieve wereld overheerst. Johan schrijft tien verhalen in Conquistador, een aantal korte en twee iets langere verhalen. Door de beeldende schrijfstijl van Klein Haneveld gaat er voor de lezer een hele wereld over.

Wanneer je houdt van Science Fiction kun je 221 bladzijde genieten van de wereld die Johan voor je heeft geschapen. Het ene verhaal zal je beter passen als het andere, maar in elk verhaal word je verrast door veel creatieve hersenspinsels.

Je zult bij het ene verhaal meer feeling hebben dan bij het andere, maar Johan beschrijft voor een iedereen met veel enthousiasme een reis naar de fictieve wereld met een knipoog naar Science Fiction

3 ½ ster voor Conquistador, Johan heeft mij mee genomen op een verrassende maar vooral vernieuwende reis door zijn Fantasie

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

 

photovisi-download (34)