Recensies·Recensies van Moon

HoRa – Motell Rijnen #BOEK10 “Motell weet het overtuigend te brengen alsof hij het zelf heeft ervaren. “

HoRa – Motell Rijnen

Op reis naar Hora, een illusie die niet angstig maar misschien juist bevrijdend blijkt te zijn. Motell weet het overtuigend te brengen alsof hij het zelf heeft ervaren.’

De Achterflap

Een man in een zwarte pak, met een rood overhemd en bleek gelaat, duikt telkens opnieuw op in het leven van Manuel, hoofdredacteur van een regionale krant. Deze Max staat als grote onbekende op foto’s, zowel bij Manuels ex als bij zijn vriendinnen. Iedereen kent hem vaag, maar niemand weet wie hij is. Hij volgt Manuel, maar mijdt het persoonlijke contact. Hij gaat iets eerder de hoek van de straat om, staat een stuk verder in een wachtrij, houdt hem van een afstand in de gaten. Hij wordt een obsessie voor Manuel, zeker nadat deze samen met zijn vriend Adriaan, astronoom, ontdekt dat er een verband is tussen Max, vreemde natuurverschijnselen en de kortstondige ontvoering van jonge vrouwen in Breda en op andere plekken op aarde. Hun zoektocht leidt tot verrassende inzichten. Manuel ontmoet Max in een wereld waarin alleen de geestkracht overleeft. Door hem heeft hij een bijzondere ontmoeting met zijn overleden geliefden. Het leven houdt niet op bij de dimensies die wij kennen. Ook onze geestkracht kan op HoRa voortbestaan na de dood. De tegenprestatie van HoRa is dat onze aarde behoed wordt voor een ecologische ondergang.

Mening

“Geen idee, hij is mij nooit opgevallen. Ik kan me niet herinneren dat ik hem ooit eerder heb gezien.”

Wie is die man? Met zijn zwarte pak, rode hoed en lichte gelaatskleur? En wat wil hij van Manuel?

Motell Rijnen schrijft in een mysterieuze sfeer zijn verhaal, hij beschrijft het vanuit Manuel zijn ervaring alsof hij zelf het verhaal heeft mee gemaakt. Dat maakt het verhaal overtuigend. Natuurlijk is het een Fictieve Fantasie en weet je bij je goede verstand dat dit niet mogelijk is, maar het past prima in het Fantasy genre.

“Wat denk jij dat dit te betekenen heeft? Wil hij ons iets duidelijk maken? Wat wil hij in godsnaam?”

Het onbegrijpelijke van het verhaal is de mysterieuze sfeer, de illusie die Manuel heeft. Mijn complimenten naar Motell, hoe hij dit overtuigend en geheimzinnig schrijft. Het verhaal is in vier delen opgedeeld welke zich afspelen in Breda en Madrid. Wanneer je houdt van verhalen met een flinke vleug Fantasie is dit verhaal een aanrader. De niet geheel monogame Manuel neemt je mee op zijn reis door zijn beleving. Motell Rijnen laat je lang in ongewisse, naar de man in het zwarte pak, waardoor het verhaal je lang blijft boeien. Al met al krijgt Manuel veel te verduren in zijn privéleven, of het teveel is moet je als lezer zelf beoordelen.

Voor de Fantasy liefhebbers is dit een aanrader, je laat je mee drijven met de illusie van de schrijver. 

Lieve Leesgroet Moon

 download (7)

 Koop bij bol.com

photovisi-download (32)