Recensies·Recensies van Moon

“Blijf waar je bent.”- Sharon Bolton .. “Ontroerd en sidderend van spanning word je meegezogen in de heerlijke schrijfstijl van Bolton.”

Blijf waar je bent – Sharon Bolton

 

“De combinatie van een brok in je keel en de rillingen over je rug, maakt dat dit boek een echte Mustread is.”

th

De Achterflap

De twaalfjarige Barney heeft dingen gezien die een kind niet zou moeten zien. Hij raakt geobsedeerd door een serie moorden in zijn buurt omdat hij, net als iedereen, weet dat de moordenaar opnieuw zal toeslaan. En het slachtoffer zal opnieuw een jongen zijn, zoals hijzelf. Het lichaam zal volledig leeggebloed worden achtergelaten op een van de strandjes aan de Thames. En dit kan elk moment gebeuren. Maar er is nog iets, een geheim dat Barney liever niet had geweten, dat hij met niemand durft te delen. Want wie zou een jongen van twaalf geloven?

Naast Barney en zijn vader woont Lacey Flint, een jonge politieagente die wegens een traumatische gebeurtenis voor onbepaalde tijd thuiszit. Er is geen enkele reden voor haar om bij de gebeurtenissen betrokken te raken. Maar het blijkt onmogelijk om erbuiten te blijven. Met alle gevolgen van dien…

Mijn leeservaring

“’We weten het baas’. zei Dana. ‘Wie het ook is, wat hij ook doet, hij doodt ze sneller’”

Een prachtige cover, zo eentje welke je triggert bij het zien ervan. Zo eentje waar je de achterflap van moet lezen in de winkel. Mysterieus en onheilspellend.

Als dat alleen de cover al is, dan belooft het verhaal heel wat. En dat doet het. Sharon Bolton, weet je vanaf de eerste bladzijde in te pakken, met haar innemende schrijfstijl waarbij de spanning al snel oploopt. Ook het verhaal is mysterieus en huiveringwekkend.

“Blijf waar je bent” is het derde deel van de Lacey Flint serie, de eerdere boeken heb ik niet gelezen, maar deze staan heel hoog op de Nog Te Lezen lijst. Het is aan te raden om de boeken in volgorde lezen, ik bemerkte al snel dat ik informatie mistte. Waarom is Lacey zo getraumatiseerd? In dit derde deel worden kleine tipjes van de sluier gelicht, maar het maakt je enorm nieuwsgierig naar het hele verhaal.  Sharon Bolton heeft zo`n intrigerende schrijfstijl dat deze boeken eigenlijk niet in je boekenkast mogen ontbreken.

“Ik kan niet langer in de ogen van mensen kijken en de duisternis zien.”

De verhaallijn heeft een ontroerende kant, maar zeker ook een sinistere. Sharon Bolton bewerkt deze ingrediënten tot een verhaal waarbij je soms een brok in je keel krijgt, maar waarbij je ook je nagels af bijt. Chapeau voor Sharon Bolton die dit met haar schrijfstijl voor elkaar krijgt.

Ondanks dat er een gordijn van schimmigheid over de eerdere delen hangt, blijft dit boek een geweldig verhaal. Ik wordt enorm nieuwsgierig naar wat er gebeurd is, in de eerdere delen.

“Dan kies ik jou. Hoor je me? Ik kies jou.”

Laat je in pakken door de intrigerende schrijfstijl, en de mooi opgebouwde verhaallijn. ‘Blijf waar je bent’, pakt je in en neemt je mee. Maakt dat je meer wil van deze hoofdpersonages. Sharon, kom maar op met deel 4.

‘Ontroerd en sidderend van spanning word je meegezogen in de heerlijke schrijfstijl van Bolton.”

Lieve Leesgroet Moon

 Koop bij bol.com

photovisi-download (46)