Recensies·Recensies van Caro

Wonderland – YA-verhalenbundel “Een romantische verhalenbundel, die het kerstgevoel dichterbij brengt.”

Wonderland – YA-verhalenbundel

Een romantische verhalenbundel, die het kerstgevoel dichterbij brengt.

9200000078648361.jpg

Samenvatting:

Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers ‘Let it snow’ en ‘My True Love Gave To Me’ hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: ‘Wonderland’ bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan. Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand.

Mijn mening:

Voor de blogtour van Wonderland heb ik het e-book gelezen. 10 verhalen die me alvast in een romantische kerstsfeer brachten. Op de bank met de openhaard aan en een geurende winterkaars las ik de verhalen in één adem uit. Ik dacht; ik lees af en toe een verhaal, maar de sfeer liet me niet los en kluisterde me aan de bank, ik kon niet meer stoppen met lezen.

Een YA verhalen bundel die je mee neemt naar romantische taferelen en heerlijke liefdes ontdekkingen. Het eigenlijke boek heeft prachtige illustraties gemaakt door Emmy van Ruijven, maar ook in het e-book staan mooie kleine tekeningen bij het begin van elk hoofdstuk.

Over ieder hoofdstuk heb ik een klein stukje geschreven, zodat je weet wat je ongeveer kunt verwachten. De auteurs zijn niet de minste en de verhalen zijn dan ook stuk voor stuk boeiend en goed geschreven.

It’s a match – Chinouk Thijssen

Graia moet naar het feest van haar zus en zwager een date mee nemen. En waar kun je die nu beter vinden dan op Tinder als je niemand anders weet.  “Want niemand mag met kerst alleen zijn”, zoals Robert ten Brink altijd zegt.

Een wonder – Anne Nicolai

Lynn en haar vrienden oefenen voor kerstavond, waar ze  een toneelstuk zullen  opvoeren. Op het laatste moment komt er een vervanger komen, die ook nog eens te laat komt. Wanneer Lynn gaat kijken of de jongen het wel kan vinden, treft ze hem aan in een bankje in de kerk. Maar is dit wel de vervanger, want deze jongen heeft het alleen maar over zijn zusje die niet thuis is gekomen en hij ziet er wat vreemd uit.

Maria’s kerstengel – Rianne Werring

Het verhaal van Maria, die een baantje heeft in de bakkerij van haar conservatieve oom. Maria wordt verliefd op een meisje van school, Danielle, maar zij denkt dat Danielle niet is geïnteresseerd in vrouwelijke liefde. Gelukkig heeft Maria een vriendin, Selma, die haar een zetje in de goede richting van het liefdespad geeft.

 Alf – Eva Moraal

Sigrid haar ouders hebben gezorgd dat kerst van de warmste en gezelligste tijd van het jaar is veranderd in de vreselijkste en meest kille tijd. Ze is van plan alleen kerst te vieren in haar jogging broek en met een serie op haar laptop. Maar dan valt de stroom uit, in het appartement waar ze zich stiekem verborgen houdt, De stoppen-kast bevind zich buiten, maar het sneeuwt en is glad, wanneer Sigrid naar buiten wil gaan, duwt ze tegen de deur die klemt en valt ze naar buiten bovenop een witte jongen in een dikke laag verse sneeuw….

De Wensster – Jen Minkman

Imre gaat dit jaar eens breken met de traditionele kerst thuis, ze gaat met een studie vriend, Jonas, sterren kijken in Drentse bossen. Haar oudste zus denkt dat Jonas een oogje op haar heeft, maar Imre zegt dat dat helemaal niet zo is en ze met heel veel mensen sterren gaan kijken. Imre en Jonas houden van fotograferen en samen trekken ze het bos in om een vallende ster vast te kunnen leggen.

Mijn allerliefste – Deborah Elisabeth

Collin en Leroy zijn uitgezonden ver van huis in een oorlogs gebied. Kerst is over twee weken, maar ze vieren het nu al want je weet niet of je over twee weken nog bestaat. Wanneer het allerergste gebeurd en Collin doordraait, kan hij alleen nog maar hou vast halen uit de brief die hij van zijn lief Annabelle toegestuurd heeft gekregen.

Kerst’mis – Jennefer Mellink

Lotte is opgegroeid bij haar pleegouders, die haar liefdevol hebben opgevoed en alle normen en waarden hebben bij gebracht.  Toch wil Lotte weten hoe een biologische band voelt en iedere avond smeekt ze de sterren, haar biologische ouders te mogen ontmoeten. Jochem, haar vriend en zij gaan altijd weg met Kerst en dit jaar wordt het Texel. Jochem doet er alles aan om Lotte op te vrolijken en regelt de hele vakantie.

Helse heenreis – Marijke F Jansen

Hier begon het verhaal mee, dat beloofd wat.

Weet

Dat als het echt moeilijk wordt,

Je er nooit alleen voor staat.

Weet

Dat er hulp vanboven komt.

Altijd

Killian heeft het moeilijk thuis met een alcoholiste als moeder. Wanneer hij op een koude winterdag op het strand zit en net zit te bedenken of hij nog wel wil leven, valt er plots een meisje op hem. Zij is haar geheugen kwijt en heeft een tatoeage met San erop. Wat kunnen Killian en San voor elkaar betekenen?

Droomband – Patty van Delft

“Nietsss isss wat het lijkt. Je krijgt maar één kansss. Achterhaal de waarheid of verliesss hem voor altijd…”

Dit hoort Julia tijdens een droom, wat moet ze hier mee. In haar dromen komt Florian voor en ze wordt verliefd, maar hoe kun je nu verliefd worden op iemand uit een droom!!

 Suikersneeuw – Vanessa Gerrits

Amazi moet haar kerstvakantie doorbrengen in de oliebollen kraam van haar ouders op een kerstmarkt. Haar vader is overleden en haar moeder heeft haar hulp hard nodig. Wanneer er een jongen komt vragen of ze ook churros verkopen, kijkt Amazi in ogen zo donker dat ze bijna zwart zijn. Ook hij helpt in een kraam op de kerstmarkt, zal haar kerstvakantie nu toch nog leuk worden?

Ik heb genoten van deze verhalenbundel, voor mij een echte Mustread voor de romantische zielen onder ons.

Een mooi cadeau voor onder de boom.

Lieve romantische leesgroet van Caroline

photovisi-download (12)