Recensies·Recensies van Moon

Onschuld – John Hart “Deze schrijver heeft zo`n unieke manier van schrijven dat je wordt mee gezogen in het verhaal.”

Onschuld – John Hart

“Deze schrijver heeft zo`n unieke manier van schrijven dat je wordt mee gezogen in het verhaal.”

  • Auteur: John Hart Hart
  • Uitgever: Luitingh
  • Nederlandstalig 
  • 384 pagina’s 
  • Midprice editie 
  • 9789024545407 
  • april 2017

1001004011538318

De Achterflap

Een jong meisje wordt ontvoerd. De tragische verdwijning doet het eerst zo gelukkige gezin uit elkaar vallen: de vader kan het schuldgevoel niet aan en verdwijnt met de noorderzon, de moeder zoekt vergetelheid in de armen van drank, drugs en een gevaarlijke minnaar. Alleen haar tweelingbroer Johnny kan haar nog redden en hij moet daarvoor alles riskeren, niet in de laatste plaats zijn onschuld. 

Mijn leeservaring

Op zoek zijn naar je vermiste zusje, Johnny is sinds de vermissing van zijn tweelingzusje Alyssa met niets anders meer bezig. Zijn hele leven valt in elkaar, zijn vader vertrekt, zijn moeder verwaarloosd zichzelf en de nieuwe vriend van moeder blijkt niet de liefste te zijn. Johnny doet er alles aan om zijn oude leven weer terug te krijgen.

John Hart is inmiddels een gerenommeerd schrijver, met zijn eerdere boeken won hij de Edgar award, wat de lat hoog legt voor Onschuld.

“Duisternis is een kanker van het menselijk hart.”

Het verhaal is vanaf het begin intrigerend, al moet je je hoofd er wel bijhouden hier staat John Hart hierom bekend. Het verhaal klopt, het pakt je in en neemt je mee. De duistere sfeer in het boek laat je slecht los en als vanzelf sidder je mee in de zoektocht naar Alyssa.

“Het was nergens veilig en er was niemand die je beschermde. Kind zijn was schijn.”

De hoofdpersonages Clyde Hunt en Johnny Merrimom zijn door Hart zo indrukwekkend neergezet, dat je vol empathie mee leest met het verhaal. Hunt doet er alles aan om zijn schuldgevoel te laten verdwijnen en Johnny doet er alles aan om zijn tweelingzusje te vinden. Deze twee dolende zielen komen samen in Onschuld. Door de intrigerend manier van schrijven, weet John Hart je mee te nemen in hun zoektocht.

Het verhaal is meeslepend, maar heeft ook een zekere mate van oplettendheid nodig. Je moet wel je koppie erbij houden wil je het verhaal goed binnenkrijgen. Maar dit is het dubbel en dwars waard, want de geheimzinnige sfeer en de mysterieuze karakters laten je genieten met een grote G. John Hart heeft een unieke manier van schrijven, zijn zinnen zijn zo opgebouwd dat je soms de zin nogmaals moet lezen, niet alleen om te kijken wat hij nu echt bedoelt maar ook om nog een keer te genieten van zijn woordkeuze.

John Hart is niet voor niks winnaar van twee Edgar awards. Ook dit boek mag je weer aan je Nog te Lezen lijst toevoegen. Een grote aanrader.

Lieve Leesgroet Moon

th
Koop bij bol.com

photovisi-download (8)