Recensies·Recensies van Moon

Verraad “De strijd om Aera – Sanne De Bock “Vol Fantasie.”

Verraad “De strijd om Aera – Sanne De Bock

“Een YA waarbij je vertrouwen op de proef wordt gesteld, maar je Fantasie overuren draait.”

  • Auteur: Sanne de Bock
  • Uitgever: Palmslag
  • Nederlandstalig 
  • 277 pagina’s 
  • 9789491773594 
  • Maart 2017

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=K1evO33szIs

9200000075662052

De Achterflap

Verraad vormt het eerste deel van De Strijd om Aera, de trilogie over de eeuwigdurende onenigheid tussen het Noorder Koninkrijk en het Zuider Koninkrijk en het verbeten gevecht van een jonge rebel er middenin. Het is een boek over de strijd die tegenwoordig door veel mensen wordt gestreden: de strijd tegen onderdrukking, tegen onrechtvaardigheid en tegen de blindheid van de massa. Wie is er te vertrouwen, wie heeft het bij het rechte eind en wie lukt het vast te houden aan zijn idealen, als alles en iedereen tegenwerkt?

Mijn leeservaring

“Toch was er iets veranderden het kostte haar aantal huizenblokken voordat ze besefte dat haar eigen perceptie van de wereld was.”

Een Young Adult welke zich afspeelt in een wereld tussen Noord en Zuid. Een strijd tussen goed en kwaad, twee werelden waarvan je fantasie op hol slaat. Als lezer kun je helemaal losgaan tijdens het lezen. Je maakt je eigen beeld bij de woorden van Sanne de Bock.

Alanna en Trojan zijn op de vlucht, Alanna heeft geen idee wat ze heeft gedaan, wie ze is en wat haar verleden is. Je vereenzelvigt je al heel snel met de personage de wanhoop van het geheugenverlies is tastbaar beschreven door Sanne, Je krijgt ook een bepaald gevoel van wantrouwen naar sommige karakters in het verhaal, heeft iedereen wel het beste met Alanna voor? En wie is Alanna eigenlijk een zoektocht naar de waarheid.

“Zolang Noord niet toegeeft dat Zuid het ware Aera is, zullen ze doorgaan met aanvallen.”

Verraad is het eerste boek in de serie De Strijd om Aera, een debuut van Sanne De Bock een 23-jarige schrijfster die haar droom is achternagegaan. Zij mag trots zijn op deze prestatie.

Want nadat je begonnen bent in Verraad, en je eenmaal bent in geslingerd in de verhaallijn om de strijd tussen goed en kwaad, raak je al snel in de ban van de schrijfstijl van deze jonge schrijfster. Verraad weet je te verrassen, te vermaken, maar Verraad neemt je vooral mee op reis, naar een wereld die je in gedachte zelf kunt vormen.

Voor mij een genre waarvoor ik zelf niet heel snel warm loop. Maar ik ben onder de indruk. Sanne heeft een bepaalde beeldende schrijfstijl wat mij nieuwsgierig maakt naar meer. Toen ik eenmaal in het verhaal zat, wat bij mij iets langer duurde omdat ik wennen moest aan het genre, kon ik het moeilijk los laten.

De strijd om Aera, Verraad, is voor een Fantasie lover een dikke aanrader, met het open einde raak je hongerig naar meer. Wanneer je eenmaal in de wereld tussen goed en kwaad gestapt ben, wil je weten hoe het afloopt.

Sanne, je mag trots op jezelf zijn. Deze YA zal bij de jeugd hoge ogen gooien. Mij heb je nieuwsgierig gemaakt

Lieve leesgroet Moon

 Koop bij bol.com

photovisi-download (87)