Recensies·Recensies van Moon

IJsblauw “Kloon”- Lineke Breukel “Lineke maakt de trilogie compleet en weer weet ze je helemaal in te pakken.”

IJsblauw “Kloon” –Lineke Breukel

“Kloon, de jacht is geopend, Lineke maakt de trilogie compleet en weer weet ze je helemaal in te pakken.”

9200000084660522

De Achterflap

Wanneer Eva-Lin en Adam ontdekken dat Marcus Brent hun aanslag heeft overleefd, smeden ze een nieuw plan om voorgoed met hem af te rekenen. Dit loopt echter volledig verkeerd en Eva-Lin vindt zichzelf terug in een ondergrondse vecht-arena van de Japanse maffia, terwijl Adam wordt geconfronteerd met Brents nieuwste kloon. Eva-Lin moet het nu niet alleen opnemen tegen haar aartsvijand Brent, maar ook tegen haar alter-ego, de charmante Eline.
Kloon is deel 3 in de trilogie IJsblauw

Leeservaring.

“Water, tunnels, regen, dood… Is dit mijn leven? Is er geen kans op iets anders? “

Wanneer je al eerdere boeken van Lineke Breukel hebt gelezen weet je dat haar boeken een futuristisch tintje hebben. Alle drie de verhaallijnen zijn een combinatie van heden en vernieuwende technologie. Ook in Kloon neemt Lineke je weer mee op jacht naar Marcus Brent. Eva –Lin en Adam beleven met vriend en vijand weer veel tegenslag en voorspoed. Welke wint dat weet je pas na het lezen van Kloon.

Een werkelijk prachtig plaatje prijkt op de cover, zo eentje waar je zeker een paar keer naar moet kijken wil je echt zien wat er allemaal op staat.

“Dan moet ik morgen maar opnieuw geboren worden…en dan start ik gewoon een nieuw leven vol met nieuwe herinneringen zodat ik al die andere vergeten ben.”

Dit derde deel van de trilogie is duidelijk een vervolg, de boeken vragen erom in volgorde gelezen te worden. Juist in deel drie komt alles samen, dit deel maakt het eerste en het tweede boek kloppend. Natuurlijk kun je ze afzonderlijk of in andere volgorde lezen, maar dit raad ik je niet aan. De boeken van Lineke Breukel ervaar je als een reis, een spannende thriller met een futuristisch tintje dit maakt dat de verhalen van Lineke Breukel uniek zijn. Zo ook dit deel.

“Leuk hoor al die algemene kennis. Ik lijk verdorie wel op een dronken encyclopedie… Wiki- Wodka- Lin”

Lineke schrijft met een heerlijke snelheid, de karakters zijn in die mate intrigerend dat de dikke pil heel prettig en vlot leest. De intrigerende karakters groeien in elk verhaal, je raakt met hen verweven door de beeldende manier waarop ze beschreven zijn. In het begin lijkt het misschien wat druk en is het even zoeken hoe het ook al weer zat, want alle personages komen aan bod, maar al snel zit je er weer helemaal in. Het verhaal is compleet, je reist weer af naar de duisternis, waarin niemand te vertrouwen lijkt. Toch weet Lineke je ook te ontroeren, met een vleugje humor tussendoor is Kloon een mix van allerlei Lees gevoelens.

Kortom dit laatste deel van de trilogie maakt deze serie compleet en weer laat Lineke Breukel je verrassen, genieten en mee reizen in een wereld tussen goed en kwaad, licht en donker. Een aanrader voor eenieder die houdt van een pittig portie spanning in een futuristische sfeer.

Lieve Leesgroet Moon

  • Spanning 4 ****
  • Schrijfstijl 5 *****
  • Opbouw 5 *****
  • Originaliteit 5 *****

 

 Koop bij bol.com