Een terugblik op......

Een terugblik op 2017 met…; Caroline Kuiper

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…. Kortom wie is…..?

 Ik ben de wederhelft van het duo Moon en Caroline van Mustreads or not, Caroline dus. 51 jaar en moeder van 6 kids en een steeds grotere boeken gek. Ik denk een hulp in de huishouding te gaan nemen want ik heb geen tijd meer voor huishoudelijke klussen hahaha

p435hotovisi-download.jpg

Ik ben ambassadeur van het kinderzwerfboek op Goeree Overflakkee en probeer de kids dus ook aan het lezen te krijgen, het zijn de nieuwe volgers van Mustreads or not 😉 Ik ben jammer genoeg een langzame lezer, maar ik geniet van het lezen en dat is natuurlijk hoofdpunt nummer 1. Mijn kinderen zijn niet echt van het lezen, maar ik moet zeggen dat de meiden steeds meer wat komen halen uit de kast.

In mijn drukke gezin met heel veel beesten, want dat vinden we allemaal geweldig, reis ik nog al wat boekpresentaties af, leuk om de auteurs te leren kennen en het verhaal achter de boeken. Ik probeer vaak een filmpje te maken, zodat de mensen die niet konden het nog eens terug kunnen zien.

Mijn genre begon met thriller, maar de YA/NA zijn op dit moment ook erg favoriet bij mij. Verder lees ik alles wat langs komt, kinderboeken, luisterboeken, literair en romans. Ik ben alleen geen grote fan van fantasy, al kan het me wel bekoren ineen romantische setting.

4343photovisi-download

  1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

 Broertje van Michael Berg, die ligt al een poosje op me te wachten, maar omdat het een behoorlijk dikke is wil ik hem met de feestdagen verslinden. `

33333

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

 Dat ligt aan de persoon en aan welke boeken er opdat moment in de winkel liggen, maar meestal wel een boek dat ik ken

  1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2017, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

 1: Contact van Esther van der Ham, dit boekgreep me erg aan, ik las deze na Controle   en was verbluft over de schrijfstijl en het verhaal, wat iedereen zo kan gebeuren.

photovisi-download (7)

 2; Muurbloem – Gaby Rasters Een boek wat ik net gelezen heb en indruk achter liet, door de boodschap die je mee krijgt. Social Media kan je leven verwoesten. 

photovisi-download (4)

 3; Verknipt – Laurens Mol Een beroemde kapper/visagist vertelt zijn verhaal, heel knap dat hij hiermee naar buiten komt en voor een debuut erg goed geschreven. Een boek dat je bijblijft en ook deze maakte weer indruk op mij. De boekpresentatie was enorm met minimaal 500 gasten en van te voren had ik een privé gesprek met hem, wat was dat enorm leuk.

photovisi-download (2)
4; Bling bling 2 – Jan Van der Cruysse

Voor mij geweldige eer, want ik speel een rol in dit boek. Jan Van Der Cruysse was met Blingbling2 genomineerd voor de Hercule Poirot prijs. Wat is er spannender om je naam tegen te komen en nu was het dubbel speciaal want ik had de rol van marechaussee en mijn man zat bij de marechaussee. Het boek staat prominent in mijn boekenkast. We wachten met smart op het laatste deel dat volgend jaar uitkomt. 

photovisi-download

 5; Puta- Sterre Carron 

Ja, Sterre een topper, eentje die ik al vanaf het begin volg en haar boeken worden steeds beter. Hoe kan het, maar het is zo. Haar laatste PUTA was weer een topper. Hoe krijgt ze het toch voor elkaar 2 boeken per jaar en zo goed. Volgend jaar nummer 10 en dat gaat een feestje worden.

psahotovisi-download

Ik heb natuurlijk een enorme lijst van geweldige boeken die hierboven kunnen staan.

 4; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Geen idee, ik heb nooit geteld hoeveel ik er lees per jaar. Kijk als er een hoop 200 blz tussen zitten dan schiet het omhoog, maar lees ik een aantal 500 blz boeken ja dan worden het er een stuk minder. Ik wil ook geen challenge doen, ik lees voor mijn plezier en niet voor de hoeveelheid.

 5: Naar welk boek kijk je nu al uit?

Zeker naar BlingBling 3, ik ben benieuwd of ik er nog in voorkom en ja Sterre haar volgende en ik zit te wachten op een nieuwe Isa Maron en……..

p32323hotovisi-download.jpg

6: Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen?

Poeh, ik moet zeggen dat ik al erg veel auteurs heb ontmoet, en dan vooral Nederlandse en Vlaamse. Ik denk dat ik heel graag Loes den Hollander wil ontmoeten, daar is het tot nu toe nog steeds niet van gekomen.

 3232photovisi-download.jpg