Wie is de schrijver nu echt?? In gesprek met....

Mustreads or Not in gesprek met…; Laurenz Mol

  • Zou je je even aan ons willen voorstellen als nieuwe auteur. Wie is Laurenz Mol?

 Ik ben Laurenz Mol, 55 jaar en woonachtig in Breda. En al 36 jaar eigenaar van een kapsalon in het hogere segment. Naast het reguliere werk in de salon heb ik ook vele jaren de styling verzorgd van haar- en modeshows. Dat begon met shows voor de Amsterdamse couturiers en van daaruit heeft zich dat wereldwijd uitgebreid.

photovisi-download (38)

Voor mijn werk heb ik al veel bijzondere plaatsen op de aarde mogen zien. Voor het grotere publiek ben ik vooral bekend geworden door mijn rubriek MAKE ME OVER in weekblad Privé.

6

  • Verknipt is je eerste boek, een waargebeurd verhaal, denk je erover om nog een boek te schrijven of was dit eenmalig?

‘Verknipt’ is een waargebeurd verhaal en ik heb de smaak van het schrijven echt te pakken. Om je de waarheid te zeggen ben ik al met een vervolg bezig. De hoofdpersoon is wederom Thierry van der Veen.

  • Je bent erg openhartig in je boek, hoe denk je dat je klanten/ bekenden daarop zullen reageren, ben je niet bang voor negatieve reacties?

Dit verhaal vergt dat ik openhartig ben. Het gaat over een liefdesrelatie, dat is nu eenmaal intiem. Ik ben in de verste verheid niet bang voor negatieve reacties. Zodra je begint met lezen bespeur je mijn oprechtheid en dat wint het altijd van negativiteit of vooroordelen.

  • Je hebt een heel druk leven, ben je van plan om een tour te maken om je boek te promoten of laat je dit aan de bloggers en uitgeverij over?

Ik zou het ontzettend leuk vinden om in het nieuwe jaar een tour te maken door Nederland. Het lijkt me reuze spannend om mijn lezers en lezeressen te ontmoeten. Het is voor mij natuurlijk wel wennen dat voor mij totaal onbekende mensen wel het een en ander van mijn liefdesleven weten.

  • Nu je boek uit is, kan het zijn dat je ex ineens op de stoep staat, hoe ga je daar dan mee om, lijkt me verschrikkelijk als je net met een klant bezig bent. Je had bij de lancering twee beveiligers, maar toen was het nog niet bekend waar je boek over ging, nu zal het ondertussen wel bij hem aangeland zijn.

Precies weet ik hoe ik zal handelen als mijn ex hier ineens op de stoep staat, of mijn salon binnenkomt als ik met een klant bezig bent. Heel kalm en relaxed zal ik hem mee naar achteren proberen te krijgen en dan zal ik het gesprek met hem proberen aan te gaan. Ik vermoed alleen dat hij dat niet zal doen. Ik heb namelijk zijn grote geheim publiekelijk gemaakt. Daardoor zal hij nooit toegeven dat hij de werkelijke persoon is die in mijn boek Bennie heet. 

6a

  • Heeft dit je vertrouwen in de mannen zo beïnvloed dat je nu geen relatie hebt of sta je er wel open voor?

Eerlijk gezegd ben ik een ‘erge happy single’. Ik heb een te druk leven om een relatie te hebben.

3a

Maar de teleurstellingen die ik heb moet meemaken op het gebied van de liefde zullen zeker meespelen met het feit dat ik liever zonder partner ben. Ik heb een heerlijk vrij leven, een hele hechte vriendenkring en een fantastische familie, wat moet een mens nog meer? En als we dan toch openhartig zijn; goede seks heb ik ook nog op z’n tijd!

  • Hoe ben je zo op het idee gekomen om een boek te schrijven over je ervaring?

Het idee om een boek te schrijven over deze vreemde relatie begon omdat uit woede. Ik dacht dat verhaal gelooft niemand en ik wil anderen er ook niet mee belasten, ik schrijf het op en van lieverlee ontstond er een boek onder mijn handen. Een van mijn broers las het, moedigde me aan om het nog meer uit werken en voilà: ‘Verknipt’ was geboren.

9200000082848597

  • Het lijkt ons dat je als kapper heel veel verhalen hoort, iedereen vertelt wel iets bij de kapper. Zeker als je BN-ers in je stoel hebt, lijkt dit ons een geweldig uitgangspunt voor een nieuw boek. Denk dat dit een Mustread wordt. Maar hoe werkt dat heb je geheimhoudingsplicht en doe je dit uit respect niet?

Natuurlijk hoor ik heel veel verhalen van de mensen als ze bij mij op de stoel zitten. Het is een gouden regel dat je daar met niemand over praat, sowieso uit respect voor de persoon in kwestie, maar eerlijk gezegd is dat ook nog nooit bij me opgekomen daar heb ik geen behoefte aan.

5a

  • Ben je zelf eigenlijk een lezer en wat lees je zoal, wat heb je in je boekenkast staan?

Ik ben een lezer, al beperkt het zich meestal tot de vakanties. Graag lees ik geschiedenisboeken met een plot. Zoals alle boeken van Ken Follet en Dan Brown, maar ik ben ook dol op Isabel Allende. Hoe zij personen en karakters beschrijft vind ik meesterlijk.

photovisi-download (40)

De misdaadromans uit Scandinavië doen het ook goed bij mij en dan vooral de schrijfster Tove Alsterdal. Ik las als eerste haar boek ‘Twee vrouwen op het strand’ sindsdien ben ik een echte fan van haar.

8f

  • Caroline was erg onder de indruk van de boekpresentatie, zeker omdat je zo heerlijk open en enthousiast was. Hoe heb je je eerste boekpresentatie zelf ervaren?

De boekpresentatie was hartverwarmend. Het is geweldig dat ik mee mocht maken dat de mensen me het allemaal zo gunnen. Dat er zo’n vijfhonderd mensen speciaal voor mij kwamen is op zijn zachts gezegd ontroerend. Het is als een flits aan me voorbijgegaan. Na de werkelijke presentatie was er het feest bij mij de in de kapsalon, maar dat is me jammer genoeg voor een groot deel ontgaan omdat ik ruim drie uur heb staan signeren. Overigens met ontzettend veel plezier en liefde!

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Mustreads or Not in gesprek met…; Laurenz Mol

Reacties zijn gesloten.